Facebook asculta anumite conversatii ale utilizatorilor

Facebook a platit sute de subcontractori pentru a transcrie extrase sonore ale conversatiilor anumitor utilizatori, a dezvaluit marti agentia Bloomberg, desi cea mai mare retea de socializare din lume a negat multa vreme ca a actionat in acest fel pentru a-si calibra mai bine reclama sau paginile de informatii, relateaza AFP, titreaza Agerpres.

Intr-un comunicat transmis agentiei de stiri financiare, Facebook recunoaste ca a cerut transcrierea inregistrarilor sonore ale conversatiilor – cu permisiunea utilizatorilor – dar afirma ca a pus capat acestei practici.

“La fel ca si Apple sau Google, am inghetat practica ascultarii inregistrarilor sonore de catre oameni saptamana trecuta”, explica reteaua de socializare.

Facebook explica ca a avut permisiunea de a efectua transcrierea conversatiilor din partea utilizatorilor aplicatiei sale Messenger.

Subcontractorii verificau daca inteligenta artificiala a retelei interpreta corect mesajele care erau procesate fara a se furniza identitatea celor care le-au trimis.

Potrivit Bloomberg, angajatii care sunt insarcinati de transcriere se ingrijoreaza de implicatiile etice ale muncii lor, nefiind informati nici despre originea inregistrarilor conversatiilor, nici despre modul de utilizare a lor de catre compania fondata de Mark Zuckerberg.

Amazon, Apple si Google, care vand si ele asistenti vocali, au recunoscut ca procedeaza la fel pentru a ameliora raspunsurile aplicatiilor lor. Apple si Google au anuntat ca au renuntat la aceasta practica in ultimele saptamani.

Amazon da posibilitatea utilizatorilor de a bloca utilizarea discutiilor lor cu Alexa, inteligenta artificiala care ii animeaza pe asistentii sai vocali Echo.

Facebook, care tocmai a platit o amenda record de 5 miliarde de dolari autoritatilor federale americane pentru utilizarea neadecvata a datelor private ale utilizatorilor, a negat multa vreme ca utilizeaza inregistrari audio pentru a-si putea adapta mai bine reclamele sau a-si face paginile mai atractive.

Fondatorul si CEO-ul gigantului retelelor de socializare a respins ideea chiar in cadrul unei audieri in fata Congresului, in aprilie 2018.

“Vorbiti despre o teorie a conspiratiei care circula, potrivit careia noi ascultam ce se petrece la microfonul dumneavoastra si utilizam datele pentru reclama”, a raspuns tanarul miliardar unei intrebari din partea senatorului Gary Peters. “Nu facem acest lucru”, a dat el asigurari.

Mai tarziu, Facebook a precizat ca nu asculta microfonul unui utilizator decat daca acesta si-a dat acordul.

Potrivit Bloomberg, compania nu a precizat ce facea apoi cu inregistrarile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1