Facebook foloseste un sistem automat de detectare a postarilor ce contin nuditate juvenila

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Facebook Inc. a anuntat miercuri ca moderatorii companiei au indepartat in ultimele trei luni peste 8,7 milioane de imagini de nuditate juvenila cu ajutorul unui filtru pe baza de inteligenta artificiala (AI) care identifica automat astfel de postari, transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

Filtrul, inzestrat cu capacitate de invatare automata prin examinarea diferitelor imagini postate pe Facebook, a fost introdus de anul trecut, insa folosirea sa a fost anuntata abia acum. Folosirea acestui filtru a permis eliminarea fotografiilor in care minori pot aparea in contexte sexualizate.

Un instrument similar, a carui existenta a fost anuntata tot miercuri, este folosit de Facebook pentru a-i identifica pe utilizatorii adulti care abordeaza minori in social-media in scopul exploatarii sexuale a acestora.

Sefa departamentului global de securitate al Facebook, Antigone Davis, a declarat pentru Reuters ca aceste instrumente “ne ajuta sa prioritizam” si sa “ordonam mai eficient” continutul problematic ce urmeaza sa fie examinat de angajatii companiei.

Facebook are in vederea folosirea unei tehnologii similare si pentru aplicatia Instagram.

Sub presiune din partea autoritatilor guvernamentale si a legiuitorilor, Facebook si-a luat angajamentul sa elimine continutul de factura extremista sau ilegala din mediul online. Algoritmii automati, bazati pe AI, care sa poata evalua milioane de astfel de postari pe zi, sunt esentiali pentru indeplinirea acestui obiectiv.

Insa si acesti algoritmi sunt imperfecti, iar agentiile de presa si cele de publicitate se plang frecvent ca sistemele de filtre automate ale Facebook le blocheaza din eroare anumite postari.

In acest context, Antigone Davis a recunoscut ca si sistemele automate pentru protectia copiilor vor mai face greseli, dar utilizatorii pot semnala atunci cand se simt neindreptatiti. “Mai bine sa gresim din prea multa prudenta fata de copii”, a subliniat ea.

Regulile Facebook, aplicate de mai multi ani, au interzis chiar si postarea unor fotografii de familie, din vacante, cu copii sumar imbracati, de pe plaja, desi acestea au fost postate “cu bune intentii”, pentru ca altii sa nu abuzeze de astfel de imagini.

Inaintea de noul sistem bazat pe AI, Facebook astepta notificari din partea utilizatorilor care observau astfel de postari sau apela la filtrele menite sa identifice continutul pornografic cu adulti si pentru adulti.

Reclame home 1
Data curenta: ’24/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *