Facebook, in centrul unei anchete a autoritatilor europene de protectie a datelor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Facebook_2482983bMai multe autoritati europene de protectie a datelor au lansat o ancheta asupra politicii de confidentialitate a retelei sociale americane Facebook, a declarat joi Comisia nationala de informatica si libertati (Cnil) in Franta, relateaza AFP.

“Exista o actiune colectiva concertata intre cinci autoritati europene, Franta, Belgia, Germania, Olanda si Spania, care vor coordona actiuni la nivel national… sub responsabilitatea Olandei”, a explicat presedintele Cnil, Isabelle Falque-Pierrotin, prezentand bilantul anual al acestei Comisii.

“Perimetrul fiecaruia de actiune nu este neaparat acelasi lucru”, a precizat ea, “dar pentru majoritatea este privacy policy (politica de confidentialitate) a Facebook care este in centrul dezbaterilor”.

Autoritatile de protectie a datelor s-ar putea mai ales interesa de cresterea transferului de date intre mai multe aplicatii, cum ar fi Instagram sau Whatsapp.

Procesul care “abia a inceput” se va inspira din cel deja lansat contra Google, a precizat dna Falque-Pierrotin.

“Acest proces a aratat ca atunci cand Europa vorbeste cu o singura voce… ea are o capacitate de negociere cu marii actori mondiali”, a subliniat ea.

Dupa mai multe sanctiuni pronuntate de autoritatile europene de protectie a datelor contra Google, gigantul american a decis sa fuzioneze in 2012 regulile de confidentialitate aplicabile la saizeci din serviciile sale.

Asupra Facebook, “am tras concluzia ca este absolut necesar sa existe un grup de lucru comun si sa se faca schimb de informatii”, a subliniat dna Falque-Pierrotin.

Facebook a subliniat, la randul sau, pentru AFP, ca “si-a actualizat recent regulile si politica de confidentialitate pentru a le face mai clare si concise” si s-a declarat “increzatoare ca aceste actualizari sunt conforme legii”, potrivit unei purtatoare de cuvant.

“Fiind o companie ce are sediul international la Dublin, vom verifica produsele noastre si actualizarile politicilor noastre de confidentialitate, inclusiv cu comisarul irlandez pentru protectia datelor”, responsabil pentru aplicarea de catre Facebook a legislatiei europene privind protectia datelor, a precizat ea.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2