Facebook inaspreste tonul impotriva “Like-urilor” false

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Reteaua sociala online Facebook a anuntat vineri ca si-a inasprit lupta impotriva celor care stimuleaza cu mijloace financiare numarul de “Like-uri” date pe un cont, avertizand contra unor astfel de practici.

Intr-un mesaj pe blogul ei oficial, Facebook a declarat ca a obtinut condamnari in instanta pentru astfel de actiuni de aproape 2 miliarde de dolari. Ea nu explica in mod clar cat din aceasta suma a recuperat, noteaza AFP citata de Agerpres.

Aceste proceduri judiciare vizeaza printre altele cumpararea de clickuri masive pe butonul “Like” /”Imi place”/ caracteristic Facebook, pentru a aparea mai populare in reteaua de pagini consacrate de exemplu unor personalitati politice sau marci.

O industrie paralela s-a creat ce poate promite de exemplu adaugarea a “10.000 de Like-uri” pe o pagina in schimbul unei plati.

“Noi stabilim regulile si masinile sunt gata sa recunoasca comportamentele suspecte”, a scris un inginer de la Facebook, Matt Jones, pe blog.

Acest lucru implica diverse tehnici, cum ar fi utilizarea de algoritmi pentru a detecta un salt suspect de “Like-uri” pe o pagina.

“Cand identificam o activitate frauduloasa, lucram pentru a o contracara, inclusiv prin blocarea conturilor si stergerea Like-urilor false”, a explicat el.

Procedurile judiciare sunt la randul lor destinate “sa aminteasca potentialilor contravenienti ca vom replica pentru a preveni abuzul pe platforma noastra”, a adaugat el.

“Activitatea frauduloasa este rea pentru toata lumea: proprietarii paginilor, cei care fac reclame, Facebook si oamenii de pe platforma noastra”, a conchis el.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2