Facebook introduce restrictii de utilizare a serviciului de streaming Facebook Live dupa atacurile din Christchurch

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Facebook a anuntat, miercuri, introducerea unor restrictii de utilizare a serviciului sau Live pentru transmiterea in direct a inregistrarilor video, folosita de autorul atacurilor comise in orasul neozeelandez Christchurch pentru a difuza masacrarea a 51 de persoane in moschei, la jumatatea lunii martie, relateaza AFP si DPA, informeaza AGERPRES.

Reteaua sociala a fost intens criticata pentru ca a intarziat intreruperea difuzarii inregistrarii video, imaginile raspandindu-se extrem de rapid pe internet. Compania a promis ulterior revizuirea conditiilor de utilizare a platformei Live, fara sa prevada insa intarzierea difuzarilor.

Prin urmare, utilizatorii care incalca regulamentul de utilizare a retelei sociale vor fi imediat blocati de la a utiliza pentru o anumita perioada de timp serviciul de streaming live.

“In urma atacurilor teroriste teribile din Noua Zeelanda, am analizat ce putem face mai mult pentru limitarea serviciile noastre astfel incat acestea sa nu fie utilizate pentru a face rau sau pentru a raspandi ura”, a anuntat compania intr-un mesaj publicat pe blog.

“Intentionam sa extindem aceste restrictii in alte zone in urmatoarele saptamani, incepand cu prevenirea acelorasi oameni de la a crea reclame pe Facebook”, se mai arata in mesaj.

Compania planuieste sa investeasca 7,5 milioane de dolari in noi parteneriate pentru imbunatatirea imaginii si a tehnologiei de analiza video pentru a fi cu un pas inainte manipularii in media utilizata pentru publicarea de materiale interzise.

Inregistrarea video transmisa prin serviciul Live al Facebook de atacatorul din Christchurch a fost disponibila timp de 17 minute pana ce compania a suspendat difuzarea dupa ce a fost alertata de politie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1