Facebook isi schimba strategia pentru a respecta mai mult viata privata

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Mark Zuckerberg, cofondatorul si presedintele Facebook, a promis miercuri ca va transforma aceasta retea de socializare intr-o platforma mai atenta fata de viata privata a utilizatorilor sai si centrata pe confidentialitate, avand astfel in vedere o modificare a strategiei, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Potrivit lui Zuckerberg, Facebook trebuie sa devina o retea mai unificata, centrata mai mult pe schimburile private (nu pe publicarea de postari care pot fi citite de un numar mare de oameni) si pe formate de tip “stories”, care se sterg dupa 24 de ore.

“Cand ma gandesc la viitorul internetului, cred ca o platforma de comunicare centrata pe ‘privat’ va deveni si mai importanta decat platformele deschise de astazi”, a estimat el, anuntandu-si intentia de a face posibile plati online “securizate”.

Aceasta schimbare corespunde noilor gusturi ale utilizatorilor. “Astazi, vedem deja ca mesajele private, ‘story’-urile si grupurile mici sunt de departe formatele de comunicare online care se dezvolta cel mai repede”, a notat Mark Zuckerberg intr-o postare publicata pe pagina sa de Facebook.

Presedintele Facebook, puternic criticat pentru gestionarea sa laxa a datelor personale, are de asemenea intentia de a unifica tehnic reteaua cu alte servicii ale sale, Messenger, Instagram si WhatsApp. Va fi de asemenea posibil sa se faca schimb direct de mesaje prin aceste retele, care ar putea adopta criptarea datelor, cum nu este in prezent cazul decat pe WhatsApp.

“In anii viitori, vom reconstrui mai mult servicii in jurul acestor idei. Chiar daca nu avem in prezent o buna reputatie in ceea ce priveste capacitatea noastra de a construi servicii de protectie a vietii private (…), noi putem evolua pentru a construi serviciile pe care le doresc cu adevarat oamenii”, a dat el asigurari.

Reclame home 1
Data curenta: ’20/08/2019’

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *