Facebook modifica structura News Feed-ului: prioritate acordata familiei si prietenilor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Facebook a anuntat joi o modificare majora a fluxurilor sale de actualitati (News Feed) care sunt lecturate de peste 2 miliarde de utilizatori. De acum inainte vor avea prioritate continuturile distribuite de familiile si de prietenii internautilor, in detrimentul companiilor si altor pagini, informeaza AFP, transmite AGERPRES.

Aceasta este cea mai importanta modificare a strategiei de prezentare a continuturilor ce a fost operata in ultimii ani de reteaua de socializare, care doreste sa puna accentul pe bunastarea si binele internautilor.

Modul in care Facebook va structura publicarea de continuturi in urmatoarele saptamani, promovand cu prioritate fotografiile, videoclipurile si mesajele publicate de cei apropiati, va permite favorizarea interactiunilor si a relatiilor personale dintre utilizatori, a explicat pentru AFP John Hegeman, coordonatorul departamentului News Feed din cadrul companiei americane.

„Este o mare schimbare. Oamenii vor petrece mai putin timp pe Facebook, dar acest lucru ne convine, pentru ca acest detaliu va face ca timpul petrecut de ei aici sa devina mai pretios si, in definitiv, acest aspect va fi benefic pentru activitatea noastra”, a declarat el.

Facebook estimeaza, de exemplu, ca o fotografie de familie are o valoare mai mare pentru un utilizator decat un clip al unei vedete sau reclama unui brand de imbracaminte.

„Credem ca interactiunea intre persoane este mai importanta decat consumarea pasiva de continuturi”, a spus John Hegeman, adaugand ca noua strategie reprezinta „una dintre cele mai importante actualizari” operate vreodata de compania Facebook.

Mark Zuckerberg, CEO-ul Facebook, a spus ca pentru el este o prioritate reunirea in viata reala a persoanelor care folosesc aceasta retea de socializare.

„Atunci cand vom implementa acest lucru, veti vedea mai putine continuturi publice precum reclame ale unor companii, marci si trusturi mass-media”, a scris Mark Zuckerberg intr-un mesaj publicat joi pe contul lui de Facebook.

„Facebook a fost construit pentru a-i apropia pe oameni. Aceasta actualizare trebuie sa contribuie la imbunatatirea acestui proces”, a adaugat John Hegeman.

El a citat mai multe studii care au aratat ca interactiunile cu persoanele apropiate favorizeaza starea de bine a internautilor mai mult decat o fac, de exemplu, lectura unor articole de presa.

Facebook, la fel ca Twitter, a fost criticata recent ca a permis dezvoltarea pe site-ul sau a informatiilor false, dupa modelul continuturilor publicate de internautii rusi in timpul campaniei prezidentiale americane in 2016.

Mark Zuckerberg, cu ocazia rezolutiilor sale pentru 2018, a promis ca va „repara” aceste „erori”.

„Una dintre marile noastre prioritati din 2018 este de a ne asigura ca timpul petrecut pe Facebook va fi un timp bine cheltuit”, a adaugat Mark Zuckerberg in mesajul pe care l-a publicat joi.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole