Facebook ofera companiilor posibilitatea de a interactiona pe serviciul Messenger cu clientii lor

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

facebookCompania Facebook a prezentat marti o noua functie a serviciului de mesagerie online Messenger, care va permite de acum inainte companiilor sa interactioneze direct cu clientii lor pe platforma de comunicare, scriu DPA si AFP.

Serviciul de mesagerie Messenger, care este folosit de obicei de utilizatori pentru a comunica cu rudele sau cu prietenii, ofera astfel clientilor oportunitatea de a interactiona cu anumite companii prin intermediul asistentilor virtuali controlati de programe de calculator, denumiti in limba engleza ”bots”. Aceasta noua posibilitate de comunicare este vazuta deopotriva ca o metoda potentiala de a genera venituri pentru companii dar si pentru cei de la Facebook.

Șeful Facebook Mark Zuckerberg a facut o demonstratie despre cum poate fi folosita noua functie pentru a cumpara flori de pe un portal de profil sau pentru a fi avertizat despre un nou articol pe portalul online al CNN.

Tot mai multi actori importanti din industria tehnologica pariaza pe utilizarea ”bots”-ilor in serviciile de mesagerie online, progresul inteligentei artificiale permitand folosirea acestora mult mai interactiv, ajungand chiar pana la simularea unei conversatii cu o fiinta umana, scrie AFP.

In cazul de fata al retelei Facebook, acesti ”bots” vor fi capabili sa trimita sau sa primeasca prin intermediul Messenger texte, dar si imagini sau alt tip de continut.

Aplicatia Messenger are deja peste 900 de milioane de utilizatori. Cei de la Facebook mai detin si aplicatia de mesagerie WhatsApp, care are peste 1 miliard de utilizatori.Prin cele doua platforme sunt trimise zilnic mai mult de 60 de miliarde de mesaje, in timp ce mesajele text de tip SMS trimise zilnic sunt de trei ori mai putine, conform DPA.

agerpres

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2