Facebook si-a revizuit conditiile de utilizare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

facebookFacebook si-a revizuit conditiile de utilizare si ofera publicului mai multe informatii despre ce tip de materiale sunt interzise spre publicare pe aceasta retea de socializare, conform unui material prezentat de BBC citat de Agerpres.

In noua forma, conditiile de utilizare includ o sectiune distincta privind “organizatiile periculoase” si ofera mai multe detalii cu privire la tipul de nuditate care poate face parte din materialele postate. Compania americana sustine ca prin noile reglementari conditiile de utilizare ale serviciilor Facebook sunt mai clare.

Conform datelor oficiale oferite de companie, aproximativ 1,4 miliarde de oameni se conecteaza la contul de Facebook cel putin o data pe luna.

Monika Bicket, responsabilul Facebook pentru politica de continut, a precizat ca aceasta revizuire este menita sa elimine confuziile cu privire la excluderea anumitor materiale si mentinerea altora, chiar daca au fost formulate cereri de scoatere din partea unor utilizatori. De asemenea, Facebook ii indeamna pe utilizatori sa continue sa raporteze postarile care par a incalca regulile de utilizare.

Spre exemplu, “de aceasta data precizam foarte clar ca nu permitem prezenta in comunitatea Facebook a organizatiilor teroriste si nici a membrilor acestor organizatii, dar nu toleram nici mesajele de sustinere fata de astfel de organizatii sau de actiunile unor astfel de grupari postate de alti utilizatori, o chestiune care nu era specificata anterior”, explica Monika Bicket.

Alte modificari au aparut in sectiunea privind nuditatea, noua varianta fiind mult mai clara cu privire la continutul tolerat si cel netolerat de Facebook. Spre exemplu, fotografiile in care apare expus complet posteriorul unei femei sau al unui barbat sunt interzise, la fel ca si “imaginile cu sani daca se vad sfarcurile”. De asemenea, chiar si postarile in format text care contin descrieri explicite cu caracter sexual sunt interzise. Aceste interdictii se extind si asupra continutului digital, cu exceptia cazului in care respectivul continut a fost creat in scopuri educative sau reprezinta o satira.

Poate este putin prea explicit, insa Facebook tine sa precizeze ca “postarile de imagini cu femei in timpul alaptarii sau care prezinta sani cu cicatrici rezultate in urma unor mastectomii” sunt in continuare permise.

De asemenea sunt interzise explicit postarile cu continut care denigreaza, degradeaza sau umileste anumiti indivizi, dar si discursurile si mesajele care incita la ura de orice fel, desi utilizatorii pot posta astfel de discursuri sustinute de altii drept exemple, pentru ca alti utilizatori sa stie de ce sa se fereasca, insa numai cu “mentiunea explicita” ca acesta este scopul postarii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2