Facilitati pentru angajatorii maramureseni care angajeaza elevi si studenti pe perioada vacantelor

Reclame home 1
Reclame home 1

 

bani-3-1In vederea adoptarii unor masuri pentru sprijinirea elevilor si studentilor care vor sa lucreze pe perioada vacantei, Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Maramures ii sprijina pe acestia sa-si caute un loc de munca conform pregatirii profesionale si aptitudinilor personale.

Tinand seama de acest context, A.J.O.F.M. Maramures acorda facilitati pentru angajatorii care angajeaza elevi si studenti pe perioada vacantelor.

„Aceste facilitati sunt oferite de Legea nr. 72/2007 privind stimularea in munca a elevilor si studentilor, modificata cu OUG nr 126/2008.

Astfel, angajatorul care incadreaza in munca elevi si studenti pe perioada vacantelor beneficiaza, pentru fiecare elev si student, de un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinta (500 lei) al asigurarilor pentru somaj si stimularii ocuparii fortei de munca in vigoare, respective 250 lei/luna.

Stimulentul financiar se acorda la cererea angajatorului din bugetul asigurarilor pentru somaj. Perioada maxima de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucratoare intr-un an calendaristic”, a spus Stefania Donca, purtatorul de cuvant al A.J.O.F.M.

Diferenta dintre stimulentul financiar lunar acordat si salariul realizat se suporta de catre angajator din fonduri proprii.

 

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    mai astia de la ajofm, vai de mama lor de facilitati. adica il angajam pe ala micu pentru cel mult 2 luni ca sa aiba bani de tigari si cafea. pai nu mai bine il angajati pe batrinu ca sa aiba bani pentru a-l sponsoriza pe un an de zile?.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole