Facilitati pentru persoanele cu handicap la catedrala Episcopala din Baia Mare

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

catedrala baia mareLa cateva ore de la momentul participarii la ceremonialul de depunere a juramanatului de primar al Baii Mari de catre Catalin Chereches, in 18 iulie Preasfintitul Parinte Iustin Sigheteanul a participat la Comandamentul tehnic de la santierul Catedralei Episcopale „Sfanta Treime” din Baia Mare.

Reprezentantii Episcopiei au aratat ca avand in vedere finalizarea structurii de rezistenta a turnului central si a cupolei, arhidiaconul Nifon Motogna – administratorul Catedralei, a convocat Comandamentul in vederea receptiei lucrarilor intre cotele +46m si +65 m, la care au participat arhitect şef Dorel Cordos, prof. dr. ing. Gelu Zaharia, ing. Grigore Buda, ing. Pintilie Florin, Maistru Nicolae Lazar si arhid. Teodosie Bud – consilier economic in cadrul Centrului Eparhial.

“Dupa vizita pe santier, in sala de sedinte a catedralei, s-au discutat si s-au luat decizii cu privire la montarea structurii acoperisului pe cupola centrala, inclusiv montarea crucii. Pentru aceasta faza, pe langa detaliile tehnice cu privire la modalitatea de ridicare a elementelor de structura metalica, s-au discutat si modalitati de realizare a paratrasnetului, lucrari extrem de importante, data fiind inaltimea constructiei (+85m la varful crucii)”, se arata intr-un comunicat al Episcopiei.

Discutii au mai fost si cu privire la tipul de finisaj aplicat pe turnul central, iluminatul acestuia si alte lucrari necesare a fi incepute, cum ar fi soclul catedralei, contrafortii cu rol structural si crearea unei cai de acces si de evacuare a personalului de la cota zero la cota terenului amenajat, cu prevederea unor facilitati pentru persoanele cu dizabilitati.

Foto:episcopiammsm.ro

Cezar TUDOR

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2