Factura la energie electrica pentru consumatorii casnici va scadea

Reclame home 1
Reclame home 1

Factura consumatorilor casnici pentru energia electrica va scadea in medie cu 2,6% de la 1 iulie, iar cea pentru consumatorii industriali, cu 4%, in urma ieftinirii energiei pe bursa si a reducerii taxei de cogenerare, potrivit unui comunicat al Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE), remis, vineri, AGERPRES.

Desi pretul propriu-zis al energiei creste cu 1,89% dupa ce a fost recunoscuta in tarife taxa pe stalp platita de Hidroelectrica si Nuclearelectrica, acest lucru este compensat de reducerea pretului pe bursa, astfel ca tarifele vor scadea per total, explica reprezentantii reglementatorului.

In plus, ANRE a decis scaderea taxei pe cogenerarea de inalta eficienta, platita in factura la energie separat fata de costul propriu-zis al electricitatii.

‘Luand in considerare toti factorii mentionati mai sus, se estimeaza o reducere in medie a valorii facturilor consumatorilor casnici de 2,6%’, spun oficialii ANRE in comunicat.

Totodata, pentru firme, pretul energiei va scadea cu circa 4% de la 1 iulie.

Potrivit calendarului de liberalizare agreat de Guvern cu FMI in 2012, pretul energiei electrice pentru consumatorii casnici va fi liberalizat in totalitate la 31 decembrie 2017.

Pentru consumatorii industriali, calendarul a prevazut liberalizarea totala la 1 ianuarie 2014.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2