Fala mare-n straita goala. Primarul nu stie, nu poate sau nu vrea?

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Povestasul sef al orasului e ocupat. Nu are timp de problemele urbei si asteptarile cetatenilor, pe agenda lunii avand doua mari prioritati: Festivalul castanelor si modernizarea biroului personal. Refacut in 2011, spatiul transformat in muzeu al cultului personalitatii cu tablouri, diplome si icoane, a fost infestat si contaminat de procurorii si anchetatorii DNA, fiind urgenta nevoie sa fie salubrizat.

Ce conteaza ca orasul se sufoca de mizerie, gunoaie, buruieni si cocioabe? Neputand controla dinamica parcului auto din Municipiu, primarul cauta solutii pentru aglomeratia din trafic, dar nu are nicio rezolvare pentru parcarea masinilor. In cartiere e dezastru, baimarenii isi cumpara masini peste masini, situatia atingand cote imposibile, motiv pentru care se dau adevarate lupte pentru obtinerea unui loc langa bordura, pe trotuar sau spatiul verde.

Parcarile subterane si supraterane sunt o poveste de adormit copiii, nu exista bani pentru asa ceva, fiind mai importante scalambaielile periodice, circul penibil cu care aburim pentru trei zile orasul. Si totusi, exista cateva solutii posibile care implica doar o decizie administrativa, dar se pare ca nu se vrea din vari motive.

In cartierul Garii situatia devine dramatica, existand cazuri in care se dau adevarate lupte de strada pentru a gasi un loc in care sa-ti lasi masina. Imaginea atasata este elocventa, sase autoturisme de langa intersectia strazilor Basarab cu Rares fiind duse in week-end la dracu in praznic de proprietarii revoltati.

„Stau in acest bloc din 1978, am avut masina si pe vremea lui Ceausescu, nu inteleg de ce nu se pot lua niste masuri de bun simt. De ce se permite parcarea masinilor de transport persoane sau utilitare la domiciliul angajatilor. Nu exista loc la sediul firmei? Pana cand sa toleram o asemenea lipsa de respect si haosul creat?”.

Acum cateva luni am propus consilierilor locali sa initieze si adopte o hotarare prin care sa fie interzisa parcarea in zonele rezidentiale a anumitor categorii de autovehicule, fapt realizat in cateva municipii importante din tara. Nu s-a luat nicio masura, caci onorabilii reprezentanti ai cetatenilor sunt ocupati sa voteze aiurelile propuse de primarul festivist si risipitor. Pana cand?

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

2 Comments

  1. mmm

    deci nu doar eu am impresia ca traiesc intr-un parc auto al unei firrme … la blocul unde stau eu sunt zilnic 3-4 dube, zilnic … nu am nimic cu cei care lucreaza in acest domeniu dar sunt de parere ca nu au ce sa caute cu duba in parcarea blocului … e absurd … cat tine de administratie, probabil ca o sa se faca si parcari cand spaga o sa fie pe masura …

    Reply
  2. monica

    E bine totusi ca am scapat de TIR-uri,ca nu demult tot orasul era plin de astfel de masini.Mai rau e ca multe dube si dubite de acest gen nici nu platesc taxe locale fiind înmatriculate pe Bucuresti sau locul in care s-a facut leasingul.Deci?

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *