Falsificare acte de studii: Premierul Republicii Moldova va fi audiat de Parchet

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

chiril gaburiciPremierul Republicii Moldova, Chiril Gaburici, urmeaza sa fie audiat de Parchetul General din Chisinau in dosarul privind falsificarea actelor sale de studii, relateaza luni mass-media de peste Prut, scrie Agerpres.

Convocarea sa intervine dupa ce Ministerul de Interne din R.Moldova a trimis judecatorilor de la Parchetul General dosarul cu materiale rezultate in urma audierii mai multor persoane in chestiunea in cauza, expertiza grafica si tehnica a documentelor de studii, documentele de studii in original, alte probe administrate in aceeasi cauza de catre Directia Generala Urmarire Penala a IGP a ministerului.

Expertiza Ministerului de Interne privind diploma de studii a primului ministru Chiril Gaburici ar arata ca diploma acestuia este falsa, conform publicatiei electronice Deschide.md.

Dat fiind faptul ca dosarul vizeaza o persoana care detine o functie atat de inalta, cazul premierului moldovean va fi instrumentat in continuare de Parchetul General, conform competentelor legale in acest sens. Procurorul care gestioneaza cauza a dispus vineri, 5 iunie, o serie de actiuni ce vizeaza continuarea anchetei, inclusiv audierea cetateanului Chiril Gaburici.

Potrivit presei moldovene, premierul Chiril Gaburici ar putea fi pus sub invinuire de fals si uz de fals.

Mass-media de la Chisinau nu mentioneaza data la care va fi convocat premierul la Parchet sau daca va fi anchetat penal.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2