Fantanile de la Piata Unirii, omologate drept ”Cel mai lung sir de fantani coregrafice sincronizate din lume”

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Fantanile Urbane amplasate in Piata Unirii din Bucuresti au fost recunoscute, omologate si catalogate de World Record Academy drept ”Cel mai lung sir de fantani coregrafice sincronizate din lume”, a anuntat Apa Nova intr-un comunicat transmis, miercuri, AGERPRES.

Recunoasterea internationala din partea Academia Recordurilor Mondiale vine la un an de la lansarea spectacolului de apa, muzica si lumini ”Simfonia Apei”, ce are loc in fiecare week-end in centrul Capitalei. Pana in prezent, au avut loc 70 de show-uri “Simfonia Apei”, la care au asistat peste 219.000 de turisti si bucuresteni.

Potrivit sursei citate, fantanile bucurestene din Piata Unirii, redeschise in anul 2018 dupa un amplu proces de reabilitare implementat de Apa Nova, in baza obligatiilor asumate prin contractul de concesiune cu Primaria Capitalei, sunt primele fantani urbane care beneficiaza de echipamente si tehnologie de ultima generatie, la nivel european.

Fantanile din Piata Unirii, construite la sfarsitul anilor ’80, reprezinta unul dintre cele mai lungi astfel de sisteme din lume (1,4 km), cu o suprafata a apei de 16.200 metri, unic prin modul de dispunere in centrul Capitalei. In 2018, companii renumite de nivel international, arhitecti, muzeografi, specialisti in divertisment cu apa si design audio video au facut parte din echipa de proiect.

Pentru reabilitarea fantanilor s-au utilizat echipamente si s-a implementat tehnologie de ultima generatie in materie de divertisment cu apa, unele elemente fiind unice in Europa, precum “High Speed Vario Master’ – un grup de jeturi de apa care se misca rapid si transforma intr-o clipa forma originala de jet vertical intr-un caliciu de apa. In acelasi timp, jeturile se rotesc dupa ritmurile muzicii, adaugand un plus dinamic si vizual in momentele de apogeu ale show-ului. Un alt efect spectaculos sunt jeturile de apa lansate de aer comprimat, care apar subit si care sunt integrate in sistem pentru a puncta coregrafia coordonata pe muzica, mai ales in timpul momentelor dramatice.

In afara efectelor speciale mentionate, baza spectacolului este formata din multe jeturi de apa parabolice si verticale, controlabile, care pot fi iluminate puternic in orice culoare. Acestea sunt create de o multitudine de pompe, lumini si duze dinamice de ultima generatie. Pe cele patru “ecrane de apa’ orientate spre cele patru puncte cardinale, de la fantana centrala din Piata Unirii s-a creat o platforma multimedia imensa pe care sunt proiectate tema fiecarui spectacol.

“Toate echipamentele au fost instalate in bazinele si structurile deja existente. Abordarea reabilitarii a presupus un “facelift’ fantanilor care au numeroase caracteristici clasice. Sistemul monitorizat complet digital permite, acum, controlul oricarei unitati individuale din cele 44 de fantani independente, dispuse pe o lungime totala de aproape 1,4 kilometri de-a lungul Bulevardului Unirii”, se arata in comunicatul citat.

Spectacolele oferite de fantanile urbane din Piata Unirii sunt programate de vineri pana duminica, pana la finalul lunii octombrie. Acestea au tematici diferite, iar reprezentatiile din 2018 au fost concepute, astfel incat sa duca vizitatorii intr-o calatorie prin sapte lumi care vorbesc despre Romania: lumea apei, a focului, a pamantului, a aerului, lumea vegetala si lumea Centenarului, toate prefatate de lumea astrala.

In cadrul editiei “Simfonia Apei” din acest an, tema care sta la baza spectacolelor este cea a valorilor romanesti, care sunt celebrate cu show-uri inedite. Spectacolele dureaza aproximativ 45 de minute, iar accesul este gratuit.

Apa Nova, parte a Grupului Veolia, si-a asumat, din anul 2000, responsabilitatea gestionarii resurselor de apa, tratarea si distributia apei catre consumatori, evacuarea apelor uzate si a apelor meteorice din Municipiului Bucuresti. In cei 19 ani, sistemul de alimentare cu apa si de canalizare a fost reabilitat, modernizat si dezvoltat conform celor mai bune practici industriale in domeniu, realizari care se traduc prin investitii care depasesc 500 de milioane de euro, pana in prezent.

World Record Academy, cu sediul in Miami (SUA), este cea mai mare organizatie internationala care verifica si omologheaza recorduri mondiale. Din Romania au mai fost publicate peste 100 de recorduri mondiale din toate domeniile.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2