FAO: Cresterea preturilor mondiale la alimente s-a atenuat in iulie, pentru a doua luna consecutiv

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Avansul indicelui global al preturilor produselor alimentare s-a atenuat in iulie, pentru a doua luna consecutiv, pe fondul declinului preturilor produselor lactate, zaharului si ale unor cereale, a anuntat joi Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In iulie, acest indice a avut o valoare de 170,9 de puncte, in scadere fata de 172,7 puncte luna precedenta.

FAO a precizat ca pretul lactatelor a scazut in iulie cu 2,9% fata de luna precedenta, a doua luna de declin consecutiv, si este cu aproape 3% mai redus fata de perioada similara din 2018. Cel mai semnificativ recul l-a inregistrat pretul untului, urmat de branza si lapte praf.

De asemenea, pretul cerealelor a scazut cu 2,7% in iulie fata de luna precedenta, dar inca este cu 4,1% peste nivelul din iulie 2018, iar pretul zaharului a inregistrat un declin de 1,5% si, respectiv, 0,6%.

In schimb a crescut pretul uleiurilor vegetale (cu 0,8%), si este cu 11% peste nivelul din iulie 2018, in timp ce pretul carnii a urcat cu 0,6%, a sasea luna de crestere moderata.

In a treia sa estimare pentru 2019, FAO previzionase luna trecuta ca productia mondiala de cereale se va situa la 2,685 miliarde tone, in crestere cu 1,2% fata de nivelul din 2018. Viitoarea prognoza va fi publicata in 5 septembrie

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2