FAO estimeaza o productie record de cereale in 2017

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Indicele global al preturilor la produsele alimentare s-a mentinut stabil in ianuarie, comparativ cu luna precedenta, deoarece majorarea preturilor la cereale si uleiuri vegetale a fost echilibrata de cotatiile mai scazute pentru zahar si produse lactate, in timp ce productia globala de cereale pare sa fi inregistrat un nivel ridicat record in 2017, a anuntat joi Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura (FAO), transmite Reuters, informeaza AGERPRES.

FAO publica lunar propriul sau Food Price Index, care masoara modificarile de preturi inregistrate la un cos de alimente format din cereale, uleiuri vegetale, lactate, carne si zahar. In ianuarie, acest indice s-a situat la 169,5 puncte, aproape neschimbat fata de decembrie (169,8 puncte).

Organizatia Natiunilor Unite pentru Alimentatie si Agricultura si-a imbunatatit joi estimarile privind productia mondiala de cereale in 2017, la nivelul record de 2,64 miliarde de tone, datorita unei productii mai ridicate de porumb in China, Mexic si UE. In pofida productiei ridicate, deprecierea dolarului a sprijinit preturile ridicate pentru grau si porumb pe pietele internationale.

Preturile alimentelor pe pietele internationale au fost cu aproape 3% mai scazute decat in ianuarie 2017, a precizat FAO.

Produsele agricole au depasit perioada de volatilitate ridicata si FAO se asteapta ca preturile sa ramana stabile in urmatorul deceniu.

Pe pietele internationale, mancarea a fost anul trecut cu 24% mai ieftina decat in 2011, cand inregistra un nivel ridicat record, dar cererea ridicata ar putea sprijini preturile anul acesta.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole