Fapte si consecinte – Politisti in dialog cu elevii din Sighetu Marmatiei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Angrenati in activitati menite sa confere siguranta elevilor, politistii Compartimentului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii continua si in aceasta saptamana sa se intalneasca cu cei pe care tentatiile varstei ii pot transforma in victime. Marti, 22 octombrie, politistii de prevenire au ajuns la doua licee din Sighet Marmatiei: Colegiul National „Dragos Voda” si Liceul Pedagogic „Regele Ferdinand”, informeaza IPJ Maramures.

In contextul in care liceenii urmeaza sa participe la balurile bobocilor sau la petrecerile de majorat, politistii au subliniat riscurile la care se expun cei care conduc fara sa detina permis, cei care consuma alcool sau substante interzise, cei care recurg la violenta etc.

“Seriile de intrebari – raspunsuri au fost sustinute de expunerea unor cazuri concrete, din pacate tragice, in urma carora tineri ca ei si-au pierdut viata dupa ce au incercat sa experimenteze lucruri ilegale.

Aspectele dezbatute nu le-au fost neaparat straine adolescentilor care, fie au avut cunostinte implicate in diferite cazuri, fie au auzit in mass media despre astfel de incidente. Insa ieri acestia au constientizat ca expresia “mie nu mi se poate intampla” se poate transforma cu usurinta intr-o fraza afirmativa.

La finalul intalnirilor de ieri politistii au insistat asupra necesitatii de a sesiza politia de fiecare data cand se confrunta cu situatii care le creeaza o stare de temere sau cand se afla in situatii care i-ar putea pune in pericol”, au declarat reprezentantii IPJ.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2