FĂRĂ CUVINTE – Ce factură la gaze a primit o biserică

Reclame home 1
Reclame home 1
Facturile la gaze și la utilități sunt tot mai greu de suportat de toată lumea. Firmele sunt cele mai afectate, iar cei care activează în domeniul HoReCa atrag atenția asupra faptului că aceste facturi vor duce la faliment multe afaceri. Un preot de la o biserică din Cluj atrage și el atenția asupra acestor prețuri care se practică în România anului 2022 și care sunt greu de digerat de toeată lumea.
„A venit „fãcãtura” la gaz. Nu ar mai fi multe de zis, pur și simplu sunt fãrã cuvinte. Tocmai ce am primit factura la gaz, pe luna ianuarie. Din pricina faptului cã de la începutul anului tariful ne-a fost mãrit cu 250%, avem de platã suma de 32.714 lei. Asta numai pe luna ianuarie. Baiul și mai mare e cã suntem abia în mijlocul iernii. E mai mult de o mie de lei pe zi. Aș putea sã încep sã calculez cât plãtim pe orã. Sã nu creadã cineva cã stãm în mânecã scurtã; în bisericã sunt 16 grade, cât sã ne putem ține slujbele zilnice.
Oricum, ne înscriem cu grație pe lista bisericilor, mãnãstirilor și asezãmintelor care au primit facturi la energie de zeci sau sute de mii de lei lunar. Cine plãtește aceste facturi? Tot enoriașii, bieții de ei, care au primit și acasã facturi duble la întreținere.
Încã un lucru. Gândiți-vã cã pe luna ianuarie a anului trecut am avut de platã 12.900 de lei. Acum avem 32.714 de lei. Aproape triplu. Când vi s-a triplat un venit într-un an de zile? Orice crestere a veniturilor (salariu, pensie etc) se face cu 5-10, maxim 20%. Si atunci cum e posibil ca aceastã cheltuialã sã se tripleze de la o lunã la alta? Am sunat și am cerut explicatii. Ideea e cã trebuie sã plãtim, iar pe urmã „vedem ce se poate face”. Eșalonãm. Rate doar cu buletinul. Mulțumim, sunteți foarte drãguți!”, spune preeotul Dan Cismas pe rețelele de socializare.
Dragoș HOJDA
Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole