Fără executări silite, termen extins pe pentru rambursare TVA, programul e-Facturare

home camp2
home camp2
home camp2

Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, a anunțat că în următoarea perioadă va începe un program-pilot pentru e-Facturare, care va aduce la buget venituri de circa 20 de miliarde lei conform profit.ro.

Ministrul de Finanțe a adăugat că nu vor exista executări silite pentru companii până pe 25 decembrie și va fi luată măsura extinderii termenului pentru rambursarea TVA cu control ulterior până la 25 ianuarie. „Dacă există companii care au depus declarații și nu pot să plătească și vor să fie în reeșalonare, până li se aprobă reeșalonarea există o perioadă de timp. Atunci nu curg dobânzile și penalitățile”, a explicat Cîțu.

El a adăugat că „deja avem în istoricul ANAF foarte multe companii care au fost controlate de-a lungul timpului și au plătit de fiecare dată TVA. Putem face un sistem ca, pentru aceste companii care au un anumit rating, să existe acest sistem de rambursare TVA cu control ulterior permanentizată. La asta lucrăm după 25 ianuarie”. Ministrul Finanțelor a mai spus că va începe un program-pilot pentru e-Facturare, în perioada următoare.

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *