Fara falsuri! Alte articole vestimentare contrafacute, ridicate ieri de politistii, la Sighetu Marmatiei

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Joi, 7 februarie, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitatii Economice au continuat actiunile pe linia prevenirii si combaterii infractiunilor din domeniul dreptului de proprietate intelectuala.

De aceasta data au fost verificati 13 operatori economici din Sighetu Marmatiei. Controalele politistilor au vizat expunerea spre vanzare de produse contrafacute, verificarea legalitatii provenientei bunurilor expuse spre comercializare, modul de inregistrare cu ajutorul caselor de marcat a contravalorii si serviciilor oferite clientilor, precum si detinerea avizelor si autorizatiilor legale.

Astfel, au fost constatate 12 infractiuni la Legea Nr. 84/1998 Rep., privind marcile si indicatiile geografice, ca urmare a expunerii spre vanzare de catre operatorii comerciali de bunuri susceptibile a fi contrafacute, si o infractiune la Legea Nr. 86/2006 privind Codul Vamal al Romaniei. Totodata au fost aplicate sase sanctiuni contraventionale, in valoare de 45.000 de lei, pentru abateri de la prevederile Legii Nr. 12/1990 privind protejarea populatiei impotriva unor activitati comerciale ilicite.

Articolele vestimentare, susceptibile a fi contrafacute, in valoare de peste 6.000 de lei, tigari de contrabnda in valoarea de peste 1.000 de lei, precum si suma de 317 lei, au fost ridicate de politisti, potrivit IPJ Maramures.

Tot in cadrul activitatilor desfasurate ieri, politistii s-au sesizat cu privire la comiterea unei evaziuni fiscale, infractiune care a creat un prejudiciu de aproximativ 360.000 de lei.

Politistii continua cercetarile in vederea administrarii probatoriului si tragerii la raspundere a tuturor persoanelor implicate in comiterea infractiunilor constatate.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2