“Fara penali in functii publice”: USR vrea sa stranga 20.000 de semnaturi in Maramures

USR Maramures vrea sa stranga pana in luna septembrie minim 20.000 de semnaturi la nivel de judet pentru initiativa “Fara penali in functii publice”, care urmareste modificarea Constitutiei in acest sens.

 

“Avem la dispozitie saase luni de zile in care sa strangem cele 500.000 semnaturi prevazute de Constitutie, iar pe noi pe Maramures va trebui sa strangem minim 20.000 pentru a sprijini aceasta initiativa. Ii rugam pe toti cetatenii din Baia Mare si Maramures sa ne sprijine aceasta strangere de semnaturi.

Am inceput in 22 martie, finalizam in data de 20 septembrie. Toti ne dorim sa nu mai avem persoane condamnate definitiv ocupand functii publice de nivel inalt in tara asta. Pana acum in Maramures avem pana in 2.000 de semnaturi, noi suntem convisi ca vom strange peste un million la nivel de tara”, a spus Dan Ivan, presedintele USR Maramures, intr-o conferinta de presa.

Reprezentantii USR se vor afla in diverse locatii din oras in perioada urmatoare pentru a aduna semnaturi.

Obiectivul USR este ca pana la finalul anului 2018 sa inainteze Parlamentului un proiect de revizuire a Constitutiei prin care sa se interzica persoanelor condamnate penal la pedeapsa inchisorii sa candideze la alegerile locale, parlamentare si prezidentiale, daca au savarsit infractiuni in mod intentionat, conform digi24.ro.

Vlad HERMAN

Foto: USR Maramures (Facebook)

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

2 Comments

  1. Danny

    Este o initiativa laudabila. Numai prin astfel de masuri se poate starpi coruptia si parvenitismul,iar Romania se poate inscrie in rândul tarilor civilizate si prospere.

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1