FARA TELEFON LA VOLAN! Campanie de informare a soferilor din Baia Mare

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Pentru cei care scriu mesaje, transmit live, filmeaza sau vorbesc la telefon in timpul condusului sanctiunile vor fi mai dure. Inainte de intrarea in vigoare a noilor prevederi legale, respectiv 12 octombrie 2019, politistii Serviciului Rutier Maramures desfasoara activitati pentru a face cunoscute conducatorilor auto noile prevederi legale aduse Codului Rutier, anunta IPJ Maramures.

Spre deosebire de cadrul legal anterior, care viza exclusiv folosirea telefonului mobil, prin noile reglementari a fost interzisa tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod atat a telefonului mobil, cat si a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, de catre conducator, in timpul conducerii vehiculului aflat in miscare.

Nerespectarea acestei norme de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai constituie contraventie si este sanctionata cu amenda prevazuta in clasa a III-a de sanctiuni, de la 6 la 8 puncte-amenda (in prezent de la 870 de lei la 1.160 de lei), si cu aplicarea sanctiunii complementare de 4 puncte de penalizare.

Un alt aspect de noutate il constituie sanctionarea unei forme agravante de savarsire a contraventiei privind utilizarea telefonului mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video de catre conducatorul de autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai.

Astfel, tinerea in mana sau folosirea cu mainile in orice mod, in timpul conducerii pe drumurile publice a unui autovehicul, tractor agricol sau forestier ori tramvai aflate in miscare, a telefonului mobil sau a oricarui dispozitiv mobil prevazut cu functia de inregistrare ori redare text, foto sau video, concomitent cu incalcarea unei reguli pentru circulatia vehiculelor, constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda prevazuta in clasa a II-a de sanctiuni, de la 4 la 5 puncte-amenda (de la 580 de lei, la 725 de lei), si cu aplicarea sanctiunii complementare a suspendarii exercitarii dreptului de a conduce pentru 30 de zile.

Toate aceste aspecte le-au fost transmise soferilor care s-au deplasat azi, 10 octombrie, pe bulevardul Unirii din Baia Mare, in cadrul unei actiuni de informare efectuata de politistii Serviciului Rutier Maramures. Nu uitati, condusul necesita atentie, iar telefonul poate astepta, mai precizeaza reprezentantii Politiei.

ZiarMM

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2