Farmaciile din Baia Mare au ramas fara masti de protectie. 5.000 de bucati vandute in doua zile, la un singur punct

Farmaciile din Baia Mare au ramas fara masti de protectie. Un farmacist a declarat pentru ZiarMM.ro ca: “5.000 de masti s-au vandut in weekendul trecut; in decurs de doua zile.” Nici depozitul, de unde se aprovizioneaza farmaciile, nu mai are acest produs.

Preturile au variat de la o farmacie la alta, in weekendul care tocmai s-a incheiat. Spre exemplu, o mascuta cu trei pliuri, de provenienta China s-a vandut cu 0,50 bani, iar una cu patru pliuri a costat 1 leu. La un alt punct, bucata s-a vandut cu 2 lei, iar la o alta farmacie produsul a fost cumparat cu 2,85 de lei.

Nici la spitalele din oras situatia nu e prea roza. Daca in luna ianuarie furnizorii dadeau masca cu 0,18 bani, astazi, pentru spitale, pretul a crescut la 1,35 lei. Directiunile unitatilor medicale, care vor face comenzi, in viitorul apropiat, sa se astepte la un pret de 2,50 de lei bucata.

Deocamdata pe piata de desfacere din Baia Mare acest produs lipseste, iar reprezentantii farmaciilor nu stiu cand vor primi.

De precizat ar fi faptul ca aceste masti sunt destinate persoanelor bolnave, iar igiena este extrem de importanta. Daca un om stranuta si cel care poarta masca atinge obiectul pe care s-a stranutat, dar nu se spala pe maini cu apa si sapun, clar nu este protejat de aceasta masca si se va imbolnavi. Intr-un final cele mai bune protectii sunt: apa, sapunul, spirtul (pe care-l folosim pentru dezinfectarea suprafetelor), nu in ultimul rand aerisirea incaperilor si pe cat posibil sa nu intrati in contact cu oameni bolnavi.

Ana AVRAM

Distribuie articolul
Adaugă un comentariu