Farmaciile vor fi verificate

Ministerul Sanatatii va demara din aceasta saptamana un amplu control la farmacii pentru a verifica in ce masura acestea respecta legislatia si protocoalele in vigoare privind eliberarea de medicamente compensate, a declarat ministrul de resort, Nicolae Banicioiu, marti, intr-o conferinta de presa la Palatul Victoria, scrie Agerpres.

“Sunt situatii in care desi pacientii sunt beneficiari de medicamente compensate, 100% se duc la farmacie si de multe ori farmacia le spune: da, dar nu-l avem pe acesta, avem un alt medicament similar ca substanta activa, dar la un alt pret.

Demaram cea mai ampla actiune de control pe fiecare farmacie de acest gen. Le-am retransmis toate procedurile si toate protocoalele pe care trebuie sa le respecte. Exista stipulate si au fost informati asupra obligativitatii de a asigura acele medicamente conform raportarii pretului de referinta. Deci, ei ar trebui sa aiba medicamentele prescrise de medic la compensare 100%, de exemplu. Adica nu ar mai trebui sa existe acea coplata sau acea diferenta pe care o suporta pacientul”, a declarat ministrul Sanatatii.

Nicolae Banicioiu a adaugat ca “de saptamana aceasta fiecare farmacie va fi verificata”.

“Daca nu respecta legislatia si regulamentele in vigoare, vor fi sanctionate administrativ fiecare dintre ele”, a subliniat ministrul Sanatatii.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1