Farmexpert se alatura ca partener strategic Fundatiei Hope and Homes for Children in sustinerea programului de prevenire a abandonului familial (FOTO)

PNL

 

Cu sprijinul Farmexpert, 60 de copii expusi riscului de abandon vor ramane alaturi de familiile lor

Farmexpert, unul dintre cei mai importanti distribuitori de medicamente si parafarmaceutice din Romania, s-a alaturat Hope and Homes for Childrenin calitate de partener strategic, investind 40.000 de euro in programul de prevenire a separarii copilului de familie derulat de Fundatie. Cu sprijinul companiei Farmexpert, 60 de copii aflati in risc de abandon vor fi sprijiniti sa ramana alaturi de familiile lor.

Parteneriatul dintre distribuitorul de medicamente si Hope and Homes for Children se va derula pe o perioada de un an si consta in implementarea masurilor necesare pentru rezolvarea si prevenirea situatiilor de risc de abandon pentru 60 de copii din trei judete si din Bucuresti. Costul mediu pentru a sprijini un copil aflat in pericol de abandon este de circa 700 de euro anual, in timp ce statul roman cheltuie aceasta suma cu un copil care ajunge in orfelinat lunar.

Hope and Homes for Children a dezvoltat de-a lungul anilor programul „Active Family Support“ care identifica familiile in care pericolul abandonului copiilor este acut si intervine cu sprijin psihologic, sanitar, social si material pentru a stabiliza situatia si a preveni abandonul.Peste 80% din cazurile familiilor vulnerabile preluate de Hope and Homes for Children contin cel putin un element relevant legat de sanatatea precara a copiilor sau a parintilor ori de abandon scolar. De multe ori, intr-o familie vulnerabila socio-economic, primii si cei mai afectati sunt copiii, cu parinti care nu fac fata nevoilor de ingrijire constanta si corecta a celor mici.

In aceste cazuri, de multe ori nu e vorba doar de o lipsa materiala, ci si de excluziune sociala si de lipsa unei educatii si consilierede baza, dar relevante. In aceste situatii, copiii riscasa fie din ce in ce mai neglijati, parintii de multe ori se despart, iar parintele ramas nu mai are cum sa se ingrijeasca cum trebuie de copil, ceea ce duce la abandon scolar si apoi, daca nu se intervine din exterior, la institutionalizare.Programul de prevenire a separarii copilului de familie a fost initiat in anul 2001 si, in aceasta perioada,Fundatia a lucrat cu peste 3.000 de familii, aproximativ 9.000 de copii fiind ajutati in mod direct sa ramana alaturi de familiile lor, iar pentru alti 18.000 a contribuit, prin asistenta tehnica si financiara, la prevenirea separarii lor de familie.

”Ne bucuram sa avem alaturi Farmexpert in calitate de partener strategic si le suntem recunoscatori pentru ca ne sprijina sa dezvoltam programul de prevenire a separarii copilului de familie. Datorita sprijinului oferit, 60 de copii vor creste alaturi de parintii lor, asa cum orice copil are dreptul si ar trebui sa creasca. Astfel putem sa continuam acest program si sa le dam sansa cat mai multor copii sa ia cel mai bun start in viata, inconjurati de grija si dragostea unei familii”, a declarat Stefan Darabus, director regional pentru Europa Centrala si de Sud in cadrul Hope and Homes for Children.

”Credem cu tarie ca orice copil merita sa aiba parte de o familie, sprijin, educatie. Ne dorim sa ajutam si sa contribuim permanent atat la imbunatatirea vietii sociale, cat si la mentinerea unui nivel de trai cel putin decent in comunitatile din jurul nostru, astfel ca implicarea noastra alaturi de Hope and Homes for Children continua seria proiectelor de responsabilitate sociala marca Farmexpert. Mai mult decat atat, consideram ca este absolut necesar sa aducem contributii si prin participarea noastra activa la proiecte de CSR, incercand sa oferim o alternativa la o viata mai buna” a declarat Iulian Trandafir, director general al Farmexpert.

Compania Farmexpert este implicata in programe si in campanii de responsabilizare sociala, derulate pentru imbunatatirea conditiilor in comunitatile unde orice sprijin este binevenit. Constant dedicata actiunilor sociale si participand activ la evenimente caritabile, Farmexpert este unul dintre actorii importanti care incearca sa ofere alternative mai decente de trai celor care au nevoie de astfel de sanse.

Foto: Andrei Lupu
Foto: Andrei Lupu
Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1