Fasia Gaza: Peste 640 de palestinieni ucisi

Cel putin 15 palestinieni si doi soldati israelieni au fost ucisi in cursul noptii trecute in Fasia Gaza, relateaza miercuri agentia DPA citata de Agerpres.

Numarul palestinienilor ucisi de la declansarea, pe 8 iulie, a ofensivei israeliene in Fasia Gaza a depasit 640, a anuntat miercuri purtatorul de cuvant al Ministerului Sanatatii din Gaza, Ashraf al-Qedra, precizand ca alti peste 4.000 au fost raniti.

Potrivit UNICEF, cel putin 121 de copii palestinieni, cu varste cuprinse intre cinci luni si 17 ani, figureaza printre cei ucisi in bombardamentele israeliene, reprezentand aproape o treime din totalul mortilor.

De partea israeliana, 29 de soldati si-au pierdut viata in cele sase zile de ofensiva terestra a Israelului in teritoriul palestinian, potrivit armatei.

Un oficial militar a declarat la Canalul 2 al televiziunii israeliene ca trupele terestre mai au nevoie de cel putin doua saptamani pentru a-si incheia operatiunea de distrugere a unei retele de tuneluri sapate de catre militanti palestinieni ai Hamas in scopul de a se infiltra in Israel.

Negociatorul sef israelian Tzipi Livni, unul din cei sapte membri ai Cabinetului de securitate care ia deciziile in legatura cu ofensiva din Fasia Gaza, declara anterior: ”Nu va avea loc o incetare a focului pana cand nu vom pune capat proiectului tunelurilor, un obiectiv militar pe care il vom indeplini”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1