Fed Cup se va desfasura dupa o noua formula, incepand din 2020

PNL

Actualul format al Fed Cup va fi abandonat anul viitor, cand competitia rezervata echipelor nationale feminine de tenis se va desfasura dupa o noua formula, cu un turneu final cu 12 echipe, care va avea loc la Budapesta, in luna aprilie, a anuntat joi Federatia internationala (ITF), citata de Reuters si titrata de Agerpres.

Fed Cup renunta astfel la sistemul sau traditional de desfasurare, cu meciuri intertari programate pe parcursul intregului sezon, calcand astfel pe urmele Cupei Davis, a carei noua formula cu o faza finala la care vor lua parte 18 selectionate va debuta in luna noiembrie, la Madrid. Cu ocazia unei conferinte de presa care a avut loc la Queen’s Club din Londra s-a confirmat ca Budapesta va gazdui turneul final al Fed Cup pana in 2022.

Partidele din capitala Ungariei urmeaza sa se desfasoare pe zgura, iar premiile totale puse in joc se vor ridica la 18 milioane dolari. Patru natiuni, finalistele din acest an, Franta si Australia, alaturi de tara gazda Ungaria si o echipa invitata, sunt calificate direct la turneul final, celelalte opt urmand sa fie stabilite la capatul unui play-off programat in luna februarie.

Echipa Romaniei s-a oprit in semifinalele editiei trecute a Fed Cup, fiind invinsa in deplasare de Franta, care va infrunta in finala Australia, in luna noiembrie la Perth. Jucatoarea romana de tenis Simona Halep, fost lider mondial timp de 64 de saptamani, in prezent pe locul 7 in lume, a declarat luni ca va boicota un eventual nou format al Fed Cup.

”Iubesc Fed Cup si nu as schimba-o niciodata. Daca se va schimba Fed Cup, nu voi mai juca. Imi place formatul de acum, iar daca il vor schimba va fi diferit, pentru ca Fed Cup inseamna sa joci acasa si in deplasare”, a afirmat Halep.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1