Fed Cup: Simona Halep aduce primul punct Romaniei in meciul cu Marea Britanie

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Simona Halep a invins-o pe Heather Watson cu 6-4, 6-1, sambata, la Tenis Club IDU din Mamaia, in primul meci al intalnirii dintre echipele de tenis ale Romaniei si Marii Britanii din barajul pentru Grupa Mondiala II a Fed Cup, informeaza AGERPRES.

Halep (25 ani, 5 WTA), care s-a impus in 69 de minute, a castigase si cele trei meciuri anterioare cu Watson (24 ani, 113 WTA), in 2013, in primul tur la US Open, cu 4-6, 6-4, 6-2, in 2014, in turul al doilea la Roland Garros, cu 6-2, 6-4, si anul trecut la Miami, in optimi, cu 6-3, 6-4.

Pe o vreme rece, cu vant, Simona a inceput cu break la Mamaia, recuperat apoi de Watson, care a trecut in avantaj. Britanica a condus cu 3-2 si 4-3, dar Halep a egalat de fiecare data, reusind un break spectaculos la zero, intr-un moment decisiv al meciului, iar apoi a incheiat setul cu 6-4, in 44 de minute.

Setul secund a fost controlat clar de Halep, care dupa ce a cedat primul ghem le-a castigat pe urmatoarele sase, incheind conturile in 25 de minute (6-1).

Halep a avut 16 winners, fata de 10 ai adversarei, dar diferenta a fost mult mai mare la erorile nefortate, 19 la 32.

In al doilea meci de simplu al confruntarii se vor intalni Sorana Cirstea (27 ani, 62 WTA) si Johanna Konta (25 ani, 7 WTA), la primul lor meci direct. Din cauza unei probleme medicale, o contractura musculara, Irina Camelia Begu nu poate juca meciul de simplu de sambata cu Johanna Konta, fiind inlocuita de Sorana Cirstea.

Romania tinteste mentinerea in al doilea esalon valoric al Fed Cup, dupa ce a fost invinsa de Belgia cu scorul de 3-1, in februarie, la Bucuresti, in primul tur al Grupei Mondiale II.

Marea Britanie vizeaza promovarea in Grupa Mondiala II, dupa ce a castigat barajul de promovare din Grupa I valorica a zonei Europa-Africa. Britanicele (Johanna Konta, Heather Watson, Jocelyn Rae/Laura Robson) au castigat Grupa C, dupa victorii cu 3-0 in fata Letoniei, Turciei si Portugaliei, pentru ca in barajul de promovare sa se impuna cu 2-1 in fata Croatiei.

Romania si Marea Britanie au jucat de cinci ori in Cupa Federatiei, tricolorele castigand de patru ori. Prima confruntare a avut loc in 1973, la Bad Homburg (RF Germania), iar Romania s-a impus cu 2-1, in sferturile Grupei Mondiale. In 1999, Romania castiga cu 2-0 la Murcia (Spania), in semifinalele Grupei I a zonei Europa-Africa, iar peste doi ani invingea tot la Murcia cu 2-1, in primul tur al Grupei I zonale. In 2004, Marea Britanie castiga cu 2-1 in Malta, in Grupa a II-a a zonei Europa-Africa. Ultima confruntare a avut loc in 2014, la Budapesta, in Grupa I a zonei Europa-Africa, iar Romania s-a impus cu 2-1, Simona Halep invingand-o pe Johanna Konta cu 6-1, 6-4, dupa ce Heather Watson trecuse de Sorana Cirstea cu 6-7 (7), 6-1, 6-4, pentru ca punctul decisiv sa fie adus de Irina Begu si Monica Niculescu, victorie cu un sec 6-0, 6-2 in fata perechii Jocelyn Rae/Heather Watson.

Print Friendly, PDF & Email

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2