Federația internațională de gimnastică urmează să reprogrameze calificările pentru JO de la Tokyo

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Calificările pentru ultimele bilete la gimnastică pentru Jocurile Olimpice de la Tokyo din 2021 vor fi reprogramate după ce măsurile de distanţare sociale impuse de guverne pentru stoparea răspândirii pandemiei de coronavirus se vor relaxa, a anunţat vineri Federaţia internaţională de gimnastică (FIG), citată de Xinhua, scrie Agerpres.

Până în prezent, 75% din cele 324 locuri rezervate gimnasticii la Tokyo au fost ocupate, iar Comitetul Executiv al FIG s-a reunit joi într-o videoconferinţă pentru a discuta problemele majore ridicate de amânarea JO de la Tokyo pentru 2021.

Din cauza pandemiei de coronavirus, FIG a decis prelungirea perioadei de calificare până la 29 iunie 2021, oferind o fereastră mai largă pentru finalizarea procesului de calificare.

Competiţiile de calificare pentru ultimele 81 de bilete olimpice urmau să aibă în acest an între mijlocul lunii martie şi sfârşitul lunii mai, înainte ca pandemia cu virusul Covid-19 să dea totul peste cap. Cupa Mondială pe aparate de la Baku (Azerbaidjan) a fost stopată pe 13 martie, înainte de finalizarea competiţiei, iar FIG a decis ca rezultatele din concursul de calificare să coincidă cu rezultatele finale, cu punctajul aferent.

Concursurile de calificare din Cupa Mondială şi campionatele continentale care au fost suspendate urmează să fie reprogramate după ce restricţiile actuale de călătorie şi de distanţare socială vor fi relaxate. Gimnaştii care au obţinut deja calificarea trebuie să fie validaţi de către comitetele olimpice naţionale pentru a putea participa la JO din 2021.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *