Federatia Proprietarilor de Paduri cere alocarea a 3 miliarde de euro din PNDR

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Federatia Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania  – Nostra Silva cere alocarea a trei miliarde de euro din Programul National pentru Dezvoltare Rurala – PNDR pentru sectorul silvic, iar toate tipurile de sprijin pentru investitii in silvicultura sa fie cuprinse intr-o singura masura, a declarat Catalin Tobescu, vicepresedinte al Federatiei, cu prilejul Congresului National al Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania, transmite Agerpres.

Potrivit lui Catalin Tobescu, masura ar trebui sa cuprinda submasuri care sa acopere toata gama de necesitati din sectorul silvic. Programarea masurii “Silvicultura” ar trebui sa fie facuta impreuna si cu acordul actorilor importanti din sector — proprietari, administratori, forestieri, reprezentanti ai industriei prelucratoare.

Reprezentantii Federatiei sustin ca PNDR 2014-2020 nu tine cont de strategia, prioritatile si obiectivele Uniunii in privinta padurilor si sectorul forestier. Acestia precizeaza ca PNDR 2014-2020 nu cuprinde intr-o singura masura toate tipurile de sprinjin din silvicultura, dar ca regasim sustinerea financiara impreuna cu agricultura la doua submasuri, care insumeaza 200 milioane de euro.

Catalin Tobescu a declarat ca din discutiile cu ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, padurile ar trebui sa primeasca sprijin prin programele de mediu, dar legislatia europeana prevede ca finantarea in sectorul forestier sa fie facuta in proportie de 90% prin masurile de dezvoltare rurala.

Vicepresedintele Nostra Silva a precizat ca saptamana trecuta a discutat cu Daniel Constantin si ca ministrul Agriculturii este deschis la dialog. Federatia este in negocieri cu Ministerul Agriculturii si este posibil, conform lui Tobescu, sa obtina 30 de euro pe hectar de padure, sprijin pe suprafata.

La Congresul National al Proprietarilor de Paduri si Pasuni din Romania, care a avut loc la Palatul Patriarhiei, a participat si ministrul delegat pentru Ape, Paduri si Piscicultura, Doina Pana.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2