Federatia Romana de Culturism si Fitness va gazdui Campionatele Mondiale din anul 2020

Federatia Romana de Culturism si Fitness va gazdui Campionatele Mondiale din anul 2020, dupa succesul de la Campionatele Europene din acest an, cu doua medalii de aur, trei de argint si doua de bronz, ceea ce reprezinta cea mai buna performanta a lotului Romaniei de pana acum.

“Anul 2019 a fost un an deosebit pentru Federatia Romana de Culturism si Fitness prin rezultatele la Campionatul European, dintre toate CE la care a participat federatia noastra pana acum. La cele din 2019 am avut cele mai bune rezultate, obtinand doua medalii de aur, trei de argint si doua de bronz, iar la Campionatul Balcanic am obtinut, pentru a treilea an consecutiv, titlul de castigatoare pe natiuni, cu 28 de medalii. (…) Anul 2020 va aduce, pentru a doua oara in Romania, Campionatul Mondial de Culturism si Fitness, dupa ce, in 2017, am organizat aceasta competitie la Bistrita. Am primit acordul de principiu, urmeaza sa stabilim detaliile. Daca la CM de la Bistrita asteptam sa vina undeva la 200-250 de sportivi si au venit 558 de sportivi, cu siguranta anul viitor vor fi mult mai multi”, a declarat, pentru AGERPRES, presedintele Federatiei Romane de Culturism si Fitness, Gabriel Toncean.

Potrivit acestuia, Romania are experienta in organizarea competitiilor internationale intrucat, pe langa CM 2017 de la Bistrita si alte competitii cu participare numeroasa, a mai organizat si Cupa Balcanica, in 2015 si 2017.

Gabriel Toncean considera ca aceste rezultate se datoreaza muncii constante, perseverentei si programului foarte strict pe care il urmeaza sportivii.

“Am muncit constant, am incercat sa fructificam fiecare pas pe care l-am facut, am conceput tot programul competitional si organizatoric in asa fel incat sa poata fi dezvoltat pe bucati. Acest sport, din punctul meu de vedere, cred ca este cel mai greu si mai complex, pentru ca ne trezim cu ceea ce facem concret pe parcursul zilei, adica trebuie sa ne monitorizam antrenamentul, alimentatia, refacerea, adica pana in momentul in care ajungem din nou la somn, totul este calculat si nu avem voie sa depasim limitele pe care le-am stabilit pentru a obtine rezultate. De exemplu, un fotbalist trebuie sa se concentreze pe antrenament, undeva la doua ore, si daca are o viata echilibrata, poate iesi invingator. La noi este cu totul si cu totul altceva, fiecare, individual, trebuie sa se concentreze si sa isi valorifice atuurile pe care le are”, a subliniat Gabriel Toncean.

Pentru promovarea sportului in randul maselor si pentru descoperirea viitorilor sportivi de performanta, Federatia Romana de Culturism si Fitness a inceput sa promoveze conceptul de Fitness Festival, menit sa incurajeze oamenii, indiferent de varsta, sa renunte la sedentarism in favoarea placerii de a face sport.

“Am a ajuns in al treilea an al conceptului de Fitness Festival, este un concept de incurajare a tuturor generatiilor de a face sport, o promovare de a mediatiza sportul si de a incuraja lumea sa faca miscare alaturi de noi. In perioada scolii mergem prin scoli, le explicam stilul nostru de viata, le prezentam de obicei membri ai lotului national, cum se antreneaza si cum au inceput sa faca sport. Dupa masa avem o ora de sport impreuna, parinti si copii. Mi-am dedicat viata sportului, traiesc si functionez prin sport si mi se pare normal ceea ce fac. Sportul de masa este locul din care ne alegem sportivii de performanta, este locul in care gasim intotdeauna modelele pe care urmeaza sa le punem in competitii si care ajung campioni. De altfel ‘Toata lumea face sport’ este deviza #fitnessfestivalromania, proiect initiat de mine, in calitate de presedinte al Federatiei Romane de Culturism si Fitness”, a precizat Gabriel Toncean.

Potrivit acestuia, conceptul de #fitnessfestivalromania cuprinde deja 5.700 de participanti, 17 evenimente si 32 de campanii de promovare, iar prin acesta se doreste ca tot mai multi romani sa fie incurajati sa faca sport, sa devina activi.

“Noi credem ca sportul de masa are forta sa uneasca, sa inspire si sa produca schimbarea in bine. Acest concept a fost gandit ca o invitatie deschisa catre publicul larg, indiferent de varsta sau statut social, pentru a incepe un stil de viata sanatos. Programul nostru se vrea un promotor al miscarii, sanatatii si al sportului de masa, fiind unul special creat in lupta cu sedentarismul si pentru motivarea tuturor categoriilor sociale sau de varsta pentru a face pasul decisiv catre un stil de viata sanatos. (…) Participarea la evenimentele din cadrul programelor este gratuita, singura conditie impusa fiind respectarea regulamentului”, a subliniat Gabriel Toncean.
In cadrul acestui proiect, Federatia Romana de Culturism si Fitness va organiza Fitness Festival, la sfarsitul lunii august, la Reghin, in judetul Mures, la care si-au anuntat deja participarea in jur de 500 de practicanti ai sportului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1