Federatia Sindicatelor din Educatie: Cifrele de scolarizare trimise catre inspectorate vor conduce la cresterea abandonului scolar

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Federatia Sindicatelor din Educatie ”Spiru Haret” considera ca Ordinul Ministerului Educatiei Nationale (MEN) privind repartizarea, pe judete, a cifrelor de scolarizare pentru invatamantul preuniversitar de stat, in anul scolar 2019 -2020, va conduce la cresterea abandonului scolar, intrucat multe dintre inspectoratele judetene sunt in situatia de a taia pana la 35 de clase de liceu si de a le transforma in clase de scoala profesionala, informeaza AGERPRES.

”Prin ordinul emis, ministrul educatiei, Ecaterina Andronescu, pune lacatul pe mai multe licee din tara si le transforma in scoli profesionale. Nu spunem ca nu suntem de acord cu reformarea sistemului, dar reforma trebuie facuta in urma unei analize in teritoriu, si nu din biroul ministrului, peste noapte. Riscam, daca acest ordin nu se schimba, sa ne trezim cu o crestere a abandonului scolar. Sunt judete precum Dolj, Olt, Sibiu, Braila, Valcea, Timis, Iasi, Cluj, Brasov, Teleorman, unde inspectoratele au diminuat deja locurile la liceu, iar acum sunt puse in situatia de a mai reduce pana la 34 de clase. In plus, exista riscul ca multe cadre didactice sa fie disponibilizate”, a declarat Marius Ovidiu Nistor, presedinte FSE ”Spiru Haret”, intr-un comunicat remis miercuri AGERPRES.

Sindicalistii subliniaza ca actul normativ nu a fost supus dezbaterii in cadrul Comisiei de Dialog Social, forul care avizeaza sau nu actele propuse de MEN.

„In conditiile in care MEN nu va reveni asupra actului normativ, federatia, in colaborare cu asociatiile de parinti si elevi, va demara actiuni de protest”, mai spun liderii federatiei.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2