septembrie 28, 2021

Femeia capitan al navei Sea-Watch 3, declarata libera de justitia italiana

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O judecatoare italianca s-a pronunta marti in favoarea eliberarii Carolei Rackete, cetatean german, femeia capitan a navei umanitare Sea-Watch 3 arestata sambata dupa ce a acostat fortat in mica Insula Lampedusa cu 40 de migranti la bord, informeaza miercuri France Presse, titrat de Agerpres.

Judecatoarea insarcinata cu ancheta preliminara a declarat presei italiene ca un decret italian asupra sigurantei “nu se aplica actiunilor de salvare”.

Ministrul italian de interne Matteo Salvini, care a criticat puternic decizia magistraturii italiene, a precizat ca femeia capitan ar face obiectul unei masuri de expulzare in Germania intrucat ea este “periculoasa pentru securitatea nationala”.

Masura de expulzare de pe teritoriul italian si insotire pana la frontiera trebuie inca confirmata de autoritatile judiciare, a precizat el.

“Ea se va intoarce in Germania unde nu ar fi la fel de toleranti cu o italianca daca ar pune in pericol viata politistilor germani”, a comentat cel care este de asemenea viceprim-ministru si sef al Ligii (extrema dreapta).

“Italia a ridicat capul: suntem mandri sa ne aparam tara si sa fim diferiti de alti mici lideri europeni care inca mai cred ca ne pot trata ca pe o colonie a lor”, a adaugat el.

ONG-ul Sea-Watch si-a exprimat la randul sau usurarea pe Twitter: “Suntem usurati ca este liber capitanul nostru! Nu a existat niciun motiv sa fie arestata intrucat ea este implicata in apararea drepturilor omului in Mediterana si isi asuma responsabilitatile atunci cand niciun guvern european nu o face”.

Femeia in varsta de 31 de ani fusese arestata in noaptea de vineri spre sambata si plasata sambata dimineata in arest la domiciliu la Lampedusa, apoi transferata luni dimineata la Agrigento, capitala provinciei cu acelasi nume din Sicilia.

Foto: The Conversation

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2