Femeia de 500 kg, considerata cea mai grea din lume, a ajuns la 172 kg si va fi mutata in Emirate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

O femeie din Egipt despre care se crede ca este cea mai grea din lume urmeaza sa fie mutata in Emiratele Arabe Unite (EAU) pentru a continua tratamentul dupa ce a pierdut doua treimi din cantitatea initiala de 500 kg, informeaza vineri Xinhua citand un anunt al reprezentantilor spitalului privat Saifee din India care se ocupa de tratamentul ei, transmite AGERPRES.

Potrivit unui comunicat emis de unitatea medicala, Eman Ahmed Abd El Aty cantareste in prezent 172 de kilograme de la circa 500 de kilograme cat avea la momentul internarii.

”Echipa de medici de la Spitalul Saifee a facut o treaba fabuloasa, iar recuperarea ei este una fara precedent. Este stabila si toti parametrii se afla sub control. Va avea nevoie in continuare de reabilitare neurologica si de fizioterapie”, se mai arata in comunicatul emis de Aparna Bhasker, directorul departamentului de chirurgie bariatrica din cadrul spitalului din Mumbai.

”La incheierea tratamentului de aici, ea va fi mutata la spitalul Burjeel din EAU”, a adaugat acesta.

Conform medicilor, femeia in varsta de 36 de ani va beneficia de ”fizioterapie secundara” in EAU, spitalul de aici fiind ”mai aproape de casa lui Eman si de familia sa”.

La inceputul acestei saptamani, sora sa l-a acuzat pe renumitul medic Muffazal Lakdawala, specialist in chirurgie bariatrica in cadrul spitalului din Mumbai, ca ar fi mintit cu privire la faptul ca Eman Ahmed ar fi pierdut jumatate din greutate dupa interventia la care a fost supusa, si ca aceasta ar fi fortata sa paraseasca unitatea medicala.

”Ea a fost adusa intr-un avion de marfa si se intoarce ca pasager intr-un avion, la clasa business”, se mai arata in comunicatul insotit de cele mai recente fotografii cu Abd El Aty.

Povestea acestei femei din Alexandria, care nu mai iesise din casa de 25 de ani, a facut inconjurul lumii si l-a emotionat pe chirurgul indian care i-a propus toamna trecuta sa o opereze.

Femeia din Egipt considerata “cea mai grea din lume” cantarea initial o jumatate de tona, din cauza elefantiazisului de care suferea, o boala care provoaca umflarea membrelor si a altor parti ale corpului, si era imobilizata la pat. Trimisa la Bombay cu un zbor in scop medical, ea a suferit o interventie bariatrica luna trecuta.

Gratie unei diete bazate pe lichide si interventiei chirurgicale, femeia a pierdut treptat din greutate de la sosirea in India, la mijlocul lunii februarie, cu un avion de marfa in care a fost urcata cu ajutorul unei macarale.

Sora sa si spitalul au initiat o campanie de strangere de fonduri pentru a acoperi costurile transportului si operatiei.

Detinatoarea oficiala al titlului de cea mai grasa femeie din lume este americanca Pauline Potter, cu o greutate de 293 kg in luna iulie a anului trecut inregistrata de Cartea Recordurilor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2