Femeile liberale din Maramures, implicate in campania de preventie a cancerului la san

Organizatia Femeilor Liberale din Maramures se implica intr-o ampla campanie de informare, constientizare si preventie a cancerului mamar, in conditiile in care circa 80 la suta din cazuri sunt depistate in faza avansatasi doar 20 la suta in faza incipienta.

Campania de informare si preventie incepe miercuri, 9 octombrie, si se va desfasura timp de trei zile in Baia Mare, Baia Sprie, Sighetu Marmatiei, Targu Lapus, Rogoz, Cicarlau, Seini, Petrova, Rona de Jos si Botiza.

,,In cadrul campaniei, vom organizaintalniri si discutii cu medici, cu asistenti medicali, deoarece informarea femeilor este esentiala in preventia cancerului la san.

Femeile vor fi incurajate sa se prezinte anual la un consult de specialitate, pentru ca trebuie sa recunoastem, femeile isi neglijeaza adesea sanatatea, fapt confirmat si de datele statistice, care arata ca cele mai multe cazuri de cancer la san sunt depistate in faza avansata.Suntem alaturi de toate femeile, sustinem preventia si pastram speranta.”, a declarat Valeria Mirela Brezoczki, presedinta OFL Maramures.

Campaniile de informare in vederea preventiei cancerului la san sunt extrem de importante in contextul in care in 2018 au fost depistate circa 9600 de cazuri, iar 3300 din acestea au fost mortale.

Prin aceasta campanie, Organizatia Femeilor Liberale din Maramures isi propune sa convinga femeile sa mearga la medic constant, astfel incat sa poata preveni instalarea bolii si, atunci unde e cazul, sa inceapa tratamentul la timp, inainte sa fie prea tarziu.

PNL Maramures

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1