Femeile saudite vor putea sa conduca automobile incepand din 24 iunie

Reclame home 1
Reclame home 1

Femeile saudite vor putea sa conduca automobile pe drumurile publice din aceasta tara incepand din 24 iunie, potrivit unui comunicat dat publicitatii luni de guvernul de la Riad, citat de AFP, informeaza AGERPRES.

„Toate conditiile au fost intrunite pentru ca femeile sa inceapa sa conduca automobile”, a declarat generalul Mohammed al-Bassami, directorul Departamentului pentru Circulatie, ce face parte din Ministerul de Interne.

Decretul regal care le autorizeaza pe femeile saudite sa conduca automobile va fi pus in aplicare pe 24 iunie, a precizat el.

Femeile cu varste de peste 18 ani vor avea dreptul de a sustine examenul pentru obtinerea permisului de conducere, a precizat generalul Bassami.

Scoli auto pentru femei au fost infiintate in cinci mari orase din Arabia Saudita. Femeile saudite care detin permise de conducere eliberate in strainatate vor putea sa le schimbe cu documente similare saudite.

Regele Salman bin Abdulaziz al Saud a decis in septembrie 2017 sa anuleze interdictia femeilor saudite de a conduce automobilul, in cadrul unei noi politici oficiale, promovata de tanarul print mostenitor Mohammad bin Salman.

Arabia Saudita, singura tara din lume care interzicea femeilor sa conduca automobile, s-a angajat intr-o serie de reforme ce vizeaza o mai mare participare a femeilor in viata economica si sociala a acestui regat musulman ultraconservator.

Femeile saudite pot de acum inainte sa isi deschida firme proprii si sa asiste la meciuri de fotbal si la concerte. Cinematografele vor fi redeschise in aceasta tara dupa o pauza de 35 de ani, iar proiectele din domeniul industriei de divertisment s-au inmultit.

In pofida acestor progrese, femeile saudite raman supuse unui sistem de tutela masculina. Astfel, ele au nevoie de acordul unui barbat din familiile lor pentru a calatori, pentru a-si continua studiile si pentru a exercita anumite meserii.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

1 Comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole