Femeile social-democrate din Maramures, prezente la o intalnire de lucru in Targu Mures (FOTO)

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

tg-mures2Organizatia Femeilor Social-Democrate (OFSD) Bucuresti a organizat, cu sprijinul filialei OFSD Mures, in perioada 7-8 octombrie 2016, in incinta Hotelului ”Continental” din Targu Mures, ”Intalnirea femeilor social-democrate din 13 judete din Ardeal si Banat. Gazda celor aproximativ 70 de invitate a fost Maria Precup, presedintele OFSD Mures si, totodata, primarul municipiului Reghin. Pe lista invitatelor s-a aflat si eurodeputatul Viorica Dancila, Maria Lazar, secretar general al Organizatiei, Ileana Savu, vicepresedinte, Doina Pana, fost ministru si actual parlamentar, Natalia Intotero, deputat, Manuela Catrina, director executiv al Institutului Social Democrat ”Ovidiu Sincai” si Roxana Minzatu, presedintele OFSD Brasov.

Pe ordinea de zi s-au aflat subiecte importante din domeniul administrativ, economic si politic, intalnirea adresandu-se, in special, femeilor alese la primul mandat in functia de consilier judetean, primar sau viceprimar, la alegerile locale din iunie 2016. Discutiile au vizat si modul in care trebuie pregatite alegerile parlamentare din toamna acestui an. Maramuresul a fost reprezentat de presedintele OFSD, Ana Moldovan, consilierul judetean Liliana Moga si primarul comunei Cupseni, Lucia Butcure.

Ana Moldovan, presedintele filialei judetene a Organizatiei Femeilor Social Democrate Maramures a declarat ca, prin angajamentul public exprimat prin vocea cea mai legitima a presedintelui Partidului Social Democrat, Liviu Dragnea, femeile vor fi promovate le listele electorale.

”PSD isi onoreaza, astfel, apartenenta la Grupul Socialistilor si Democratilor din Parlamentul European, promovand egalitatea de gen si consolidarea pozitiilor de lider a femeilor. Organizatia Femeilor Social Democrate isi regaseste, astfel, o binemeritata recunoastere, care obliga si mai mult femeile sa se implice activ in viitoarea campanie electorala”, a declarat Ana Moldovan, presdinte OFSD Maramures.

Consilierul judetean Liliana Moga a aratat ca, potrivit statisticilor la nivel national, social-democratii si-au dublat numarul femeilor primar si consilieri judeteni la nivel national, in timp ce numarul femeilor alese in pozitia de consilieri locali s-a triplat fata de anul 2012.

”PSD recunoaste statutul si importanta femeii in politica, lucru dovedit in urma alegerilor locale din vara anului 2016. Mai mult, eurodeputatul Viorica Dancila a declarat ca, la nivel national, pe lista pentru alegerile parlamentare se vor regasi femei in proportie de 30% pe locurile eligibile. Aceasta intalnire de la Targu Mures a fost una plina de efecte pozitive, unde ne-au fost prezentate subiecte extrem de importante din domeniul administrativ, politic si economic”, a aratat Liliana Moga, consilier judetean.

Si primarul comunei Cupseni, Lucia Butcure a precizat ca, in cadrul intalnirii de la sfarsitul saptamanii trecute au fost atinse puncte de interes din domeniul administrativ.

”Atragerea fondurilor europene si pregatirea alegerilor parlamentare au fost teme indelung dezbatute. S-a prezentat Legea administratiei publice locale, dar si faptul ca acest guvern tehnocrat afiseaza o indiferenta clara cand vine vorba despre atragerea fondurilor europene.

Din nefericire ghidurile de accesare, concepute in Romania, sunt stufoase si greoaie, fapt care face aproape imposibila accesarea banilor. Singura oportunitate de dezvoltare pentru multe comunitati o constituie fondurile europene si de aceea granturile europene, accesarea fondurilor direct la Bruxelles ar putea fi o solutie”, a precizat primarul comunei Cupseni, Lucia Butcure.

Biroul de presa al PSD Maramures

tg-mures4

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2