Fenomenul bullying ia amploare. Copiii obezi sunt agresati fizic si verbal, mai ales la scoala

home camp2
home camp2
home camp2

Copiii supraponderali mai trebuie sa suporte o povara: agresivitatea celor din jur. Mai ales la scoala, ei sunt victime ale hartuielilor verbale si fizice. Acest fenomen se numeste “bullying”, un termen din engleza fara corespondent in limba romana, deoarece autoritatile nu recunosc deocamdata, oficial, existenta “bullying”-ului. Victimele sale se izoleaza, devin depresive si chiar ajung la intentii de sinucidere, potrivit TVR.

Cu totii am avut colegi ochelaristi, grasi, slabi sau foarte inalti. Daca nu am fost unul dintre ei, atunci am facut parte din tabara cealalta, a agresorilor activi sau pasivi. Hartuirea verbala sau fizica la scoala este recunoscuta in alte state ca “fenomenul bullying.”

Dramele pe care le traiesc cei agresati sunt inimaginabile pentru restul colegilor. Poate acestora din urma li se pare ca totul e doar o gluma, dar pentru victime, ranile psihice nu se vindeca aproape niciodata.

Conform datelor publicate de Child Helpline International, fenomenul bullying in Europa este raspandit in proportie de 94% in scoli. Mai mult de 90% dintre victime au indicat colegi de scoala drept agresori si mai mult de 10% au indicat prieteni. In 4% din cazuri, profesorii erau acuzati de bullying. Victimele acestui fenomen sunt 42% baieti si 58% fete.

Fenomenul bullying in Europa

– 94% din cazuri au loc in scoli

– 90% din agresori sunt colegi

– 10% din agresori sunt prieteni

– profesori agresori – 4%

– 42% dintre victime sunt baieti, 58% fete

Sursa: Child Helpline International

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *