Ferma din comuna Grosi a Armatei va fi casata la 26 de ani de la scoaterea din functiune

PNL

vaca-de-mulsIn sedinta de Guvern din 16 martie, 14 pavilioane care intrau in componenta fostei ferme din comuna Grosi a Armatei vor fi trecute din domeniul public in domeniul privat al statului, in vederea casarii acestora. Terenul pe care se afla amplasata Gospodaria Agrozootehnica, acum in ruina, apartine comunei maramuresene si a fost dat in administrarea Ministerului Apararii Nationale.

Surse din cadrul Consiliului Local Grosi sustin ca in hotararea care reglementa transferul terenului, si pe care au fost ridicate grajduri de porci si cai, este stipulat ca acesta va fi administrat de Armata cat timp aceasta il va utiliza in scop agrozootehnic, iar apoi el va reintra in posesia comunei. De altfel, administratia locala a facut de cativa ani demersuri pentru a reintra in posesia terenului, acesta nefiind folosit in scopul stabilit de hotarare de cateva zeci de ani.

In Nota de fundamentare a proiectului de hotarare, conducerea MAPN sustine ca mai multe “cladiri agrozootehnice” au o stare tehnica necorespunzatoare si nu mai sunt de utilitate armatei după desfiintarea gospodariilor si complexelor agrozootehnice din unitatile militare ale Armatei Romaniei”.

Valoarea contabila totala a celor 14 pavilioane este de 71.883,60 lei, suprafata construita totala fiind de 2.150 metri.

Catalin VISCHI

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

1 Comment

  1. dilau

    prietene catalin vischi, vrem ceva de kake – documentat 100% -. treaba cu vacile din grosi las-o pentru vlad sau cezar.:)))

    Reply

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1