Fermierii au la dispozitie 680 de milioane de euro fonduri UE prin programul PNDR 2020

Reclame home 1
Reclame home 1

Agentia pentru Finantarea Investitiilor Rurale (AFIR) va deschide pe 3 mai sesiunile de primire a proiectelor de investitii finantate prin intermediul a 14 submasuri din Programul National de Dezvoltare Rurala 2014 – 2020 (PNDR 2020) pentru teritoriul national, dar si pentru zona ITI Delta Dunarii, se arata intr-un comunicat al institutiei, remis, vineri, AGERPRES.

Fondurile totale nerambursabile, disponibile solicitantilor care doresc sa obtina finantare europeana, totalizeaza 680,8 milioane de euro, din care 53,5 milioane de euro sunt alocate investitiilor din zona ITI Delta Dunarii.

”Una din prioritatile Guvernului Romaniei este cresterea gradului de absorbtie a fondurilor europene. In aceasta perioada, ne-am implicat la capacitate maxima pentru a pregati toate etapele procedurale necesare deschiderii sesiunii de primire a proiectelor de investitii pentru toate submasurile de finantare din Program care se adreseaza beneficiarilor privati. Am dorit sa lansam toate aceste sesiuni, cu domenii de investitie diversificate, pentru a oferi tuturor celor interesati sansa de a dezvolta o investitie in mediul rural, cu fonduri din PNDR”, a declarat Adrian-Ionut Chesnoiu, directorul general al AFIR, citat in comunicat.

Astfel, in intervalul 3 mai 2017, ora 9:00 — 31 iulie 2017, ora 17:00, AFIR lanseaza sesiuni de primire a proiectelor pentru 13 submasuri din cadrul acestui program.

De asemenea, in aceeasi perioada, AFIR lanseaza si sesiunea de depunere a proiectelor pentru Schema de minimis ”Sprijin pentru servicii de consultanta in vederea implementarii proiectelor de investitii pentru procesarea si marketingul produselor agricole in vederea obtinerii de produse neagricole” aferenta sM 4.2.

„Mentionam ca depunerea proiectelor se realizeaza online pe pagina oficiala de internet a Agentiei, www.afir.info, pentru toate submasurile care se vor lansa in curand. Totodata, toti cei interesati sa dezvolte investitii in domeniul agricol, pomicol si in cel non-agricol pot consulta Ghidul solicitantului pentru submasurile amintite pe site-ul AFIR, la sectiunea ‘Investitii PNDR'”, se precizeaza in comunicat.

Print Friendly, PDF & Email
Reordonat – Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole
Reclame sfarsit articole