Fermierii din Maramures nu se inghesuie sa isi depuna cererile pentru fondurile europene

Fermierii din Maramures mai au la dispozitie o luna de zile pana cand pot sa depuna cererea unica de plata 2017. Data limita este jumatatea lunii mai, iar timpul se scurge repede.

La Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura, Centrul Judetean Maramures, au fost depuse in cadrul campaniei de depunere a cererilor unice de plata, in anul 2017, 19.688 cereri pentru o suprafata de 61.900 ha. La aceasta data, peste 15.000 potentiali fermieri, cu o suprafata de aproximativ 88.000 ha, nu au depus inca cererea unica de plata.

Termenul limita pentru depunerea cererilor unice de plata este 15 MAI 2017, iar unul din obiectivele prioritare ale Guvernului Romaniei il reprezinta absorbtia fondurilor europene alocate pentru sectorul agricol din Romania. Exista riscul ca fermierii sa nu poata sa depuna cererea unica de plata pana la termenul stabilit – 15 mai 2017.

“Fermierii trebuie sa se prezinte la Centrul Judetean APIA Maramures si la centrele locale APIA la data si ora programata in vederea depunerii cererii unice de plata pentru anul 2017. Ei trebuie sa consulte, la sediile APIA si la sediile primariilor, data si ora cand sunt programati pentru depunerea cererii.

Dacă fermierii nu vor depune cererea unica de plata pentru anul 2017, nu vor primi plati directe din bani europeni si din bugetul national. Dupa caz, unii dintre ei risca sa sufere repercusiuni si pentru anii precedent”, au anuntat cei de la APIA Maramures.

ZiarMM

Related posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *