Fermierii romani solicita rediscutarea Legii vanzarii terenurilor agricole

home camp2
home camp2
home camp2

fermier-agriculturaLiga Asociatiilor Producatorilor Agricoli din Romania (LAPAR) a depus o adresa la Ministerul Agriculturii pentru rediscutarea Legii vanzarii terenurilor agricole, a afirmat vineri presedintele Ligii, Laurentiu Baciu, in cadrul unei conferinte de presa, scrie agerpres.

“Deocamdata noi respectam niste etape. Saptamana trecuta am trimis o adresa catre Ministerul Agriculturii in care i-am rugat sa inceapa rediscutarea Legii 17 si, ca sa vedeti, cred ca s-a luat si Phil Hogan (comisarul european pe agricultura n.r.) dupa mine, pentru ca a declarat la vreo doua zile ca vanzarea terenurilor agricole este o problema a Romaniei si nu a comunitatii europene. Și eu stiam lucrul acesta pentru ca m-am mai dus o data la Bruxelles cu jalba in protap sa spun de ce Romania este obligata sa vanda pamant strainilor. Si ca sa nu zic ca am fost dat afara, mi s-a raspuns asa: problema vanzarii terenurilor catre straini este o problema nationala si nu comunitara. Sub umbrela regulamentului european, practic este o scuza a neputintei celor care ne conduc, a celor care merg cu capul plecat, ce fac lustrul la pantofi cand se duc la Bruxelles”, a spus Laurentiu Baciu.

Seful LAPAR a precizat ca in ultima perioada s-a intensificat vanzarea de terenuri catre straini.

“S-a ajuns acum sa nu se mai cumpere teren cu hectarul, se cumpara cu ferma. E un american pe la Botosani care a cumparat 10.000 de hectare intr-o saptamana. Ar trebui sa fie interzis, indiferent ca e persoana fizica sau juridica”, a adaugat Laurentiu Baciu.

Detalii pe agerpres

Print Friendly, PDF & Email
home camp 1
home camp 1
home camp 1

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *