Fermierii vor primi pana pe 15 februarie toti banii necesari infiintarii culturilor de primavara

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Sumele solicitate de APIA pentru platile pe suprafata se ridica la 973 milioane de lei din cele 3,1 miliarde de lei, urmand ca pana la 15 februarie sa fie platiti fermierilor toti banii necesari infiintarii culturilor de primavara, a anuntat, marti, ministrul Agriculturii, Daniel Constantin, la intalnirea avuta cu producatorii agricoli din sectorul vegetal si zootehnic, transmite Agerpres.

“Subventiile au putut fi platite incepand cu primele zile ale lunii ianuarie 2014, gratie promulgarii Legii bugetului de stat in decembrie 2013, care a facut posibil un imprumut de la Trezoreria Statului de 6,3 miliarde de lei. Pentru SAPS, din cele 3,1 miliarde lei, APIA a solicitat deja pentru plata suma de 979 milioane lei. (…) Pentru sectorul zootehnic, CNDP-urile pentru ovine, acolo putem deja sa platim. Este pentru prima data si la ovine cand putem sa platim atat de devreme, in luna ianuarie. S-au solicitat toti banii pentru crescatorii de ovine, 345 de milioane de lei, care incep sa fie platiti. Pentru crescatorii de ovine care sunt in zonele defavorizate si care vor primi un supliment — anul acesta de 6,5 euro — platile vor incepe la inceputul lunii februarie”, a spus Constantin.

Ministrul Agriculturii a prezentat marti producatorilor agricoli prioritatile legislative ale MADR, subliniind ca Legea Fondului Mutual a fost deja promulgata de presedintele Romaniei, iar MADR va incuraja voluntariatul la asocierea in fondurile mutuale prin introducerea unei ‘prime de asigurare’.

“Urmeaza sa fie discutate in Parlament si Legea pajistilor si Legea privind certificatele de producator”, a spus ministrul.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *