Festivalul Luminii: Sute de lumanari vor arde la Palatul Administrativ din Baia Mare

SONY DSCAjuns la a 11-a editie, Festivalul Luminii 2015, initiat de Organizatia Nationala „Cercetasii Romaniei”, se va desfasura in luna mai pe teritoriul intregii tari. In Maramures, actiunea va avea loc vineri 22 mai, incepand cu ora 19.00, in parteneriat cu Consiliul Judetean Maramures, scrie cjmaramures.ro.

Astfel, in intervalul 19.00-22.00, sute de lumanari vor fi aprinse pe scarile si pe terenul din fata Palatului Administrativ Baia Mare. Actiunea, a carei idee a aparut in 2004 la Cluj Napoca, doreste sa reaminteasca oamenilor despre frumusetea lucrurilor marunte din viata lor, dar si sa transforme locul in care traiesc intr-un spatiu magic pentru cateva ore.

In 2004, la Cluj Napoca, tinerii si-au unit fortele, realizand un eveniment numit „Seara viselor implinite”, cand s-au realizat 2300 de cutii din hartie cu lumanari aprinse inauntru. De atunci, festivalul a continuat in fiecare an, iar in 2008 a devenit eveniment national, fiind organizat sincron in mai multe centre locale.

Consiliul Judetean Maramures a acceptat sa fie partener la un astfel de eveniment, oferind spatiul de desfasurare si intreg sprijinul logistic organizatorilor. Potrivit informatiilor oferite de organizatori, scopul declarat al evenimentului este crearea unui spatiu linistit de deconectare a participantilor de la viata de zi cu zi.

Pe un fond muzical adecvat si relaxant, sute de lumanari vor fi aprinse timp de trei ore, vineri 22 mai. Fiecare eveniment si activitate organizate de Cercetasii Romaniei are ca scop dezvoltarea pe plan personal a celor care se implica in aceste actiuni. La Festivalul Luminii sunt implicate toate ramurile de varsta. Totodata, pentru comunitate, un asemenea eveniment este un prilej de relaxare si bucurie.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 2
Reclame home 2

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 1