Festivalul medieval “Eternul Maramures” de la Sighetu Marmatiei, o reusita, afirma primarul Horia Scubli

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Festivalul medieval “Eternul Maramures”, desfasurat la finele saptamanii trecute in Sighetu Marmatiei, a fost o reusita, afirma primarul Horia Scubli.

In cadrul evenimentului a fost inclus si concertul folk “Floare de Colt”, care a atras o multime de spectatori.

“Noi consideram ca editia anului acesta a fost una dintre cele mai reusite editii. Participarea persoanelor si a spectatorilor a fost foarte bogata. Am avut un concert de exceptie de muzica medievala al Filarmonicii din Timisoara, am avut ateliere, am avut participarea unui grup de 50 de tineri din Sighet costumati ca atare – cnejii de Sighet -, care au facut acelasi program medieval ca si Lupus Dacus.

In paralel, concertul de muzica folk care s-a incheiat aseara a tinut doua zile, a fost un regal de folk, foarte multi spectatori participanti. O bucurie personala este aceea ca tineri stiau textele melodiilor folk, ca atare se pare ca avem un public nu doar educat, ci mare iubitor de muzica folk.

Partea de serbare campeneasca, mititeii, bere a avut loc in Parcul din Gradina Morii, unde toata lumea s-a simtit bine. Vremea a tinut cu noi”, a spus Horia Scubli.

Vlad HERMAN

Foto jos: Ileana Pop-Nemes

 

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2