Fetele de la Minaur au început antrenamentele. Primul meci îl vor avea cu sportivele de la HC Zalău

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Echipa de handbal feminin CS Minaur Baia Mare s-a reunit luni, 29 iunie, în vederea începerii pregătirilor pentru sezonul 2020-2021, în care va evolua pe trei fronturi: Liga Florilor MOL, Cupa României și Cupa EHF (EHF Europa League – noua denumire). Echipa se va pregăti în localitate, unde va avea loc și vizita medicală și antrenamentele de readaptare a organismului la efort, după care va urma un stagiu de pregătire centralizată la Sfântu Gheorghe și 15 meciuri de pregătire. Campionatul este prevăzut să debuteze pe 27 august, dată la care fetele antrenate de Costică Buceschi, Magda Kovacs și Claudia Cetățeanu vor juca în deplasare, cu HC Zalău, scrie minaur.ro.

Buceschi muncește pentru închegarea echipei

Pentru Costică Buceschi pregătirea fizică a sportivelor este foarte importantă pentru a evita accidentările dat fiind faptul că jucătoarele nu s-au mai antrenat datorită apariției pandemiei.

Costică Buceschi, antrenor principal: ”Am fost nerăbdător și eu și fetele să începem munca, după o perioadă forțată foarte lungă. Acum, timpul este foarte scurt până la începerea campionatului și avem foarte multe lucruri de pus la punct. Pe lângă integrarea jucătoarelor care au venit și care sunt destul de multe, trebuie să avem foarte mare grijă cu pregătirea fizică și cu readaptarea organismului la efort, pentru că după o perioadă de inactivitate s-ar putea să apară accidentări și nu vrem acest lucru.”

Buceschi a mai precizat că deși lotul Minaurului are jucătoare valoroase încă nu există o echipă închegată.

Costică Buceschi: ”Avem jucătoare bune și foarte bune, dar nu avem încă o echipă. Diferența dintre echipa care a terminat pe locul 3 și această de acum este lipsa de omogenintate. Aceasta nu se poate câștiga decât în timp, jucând și antrenându-te împreună. Obiectivul de podium este destul de greu de realizat în acest an, pentru că au pățit și alte echipe același lucru sezonul trecut. Trebuie să avem grijă la ceea ce ne dorim și la ceea ce putem face, pentru că sunt două lucruri total diferite. Sunt jucătoare foarte bune cele care au venit, însă până vor juca exact ceea ce vrem noi va trece mult timp și e bine să nu punem o presiune suplimentară pe jucătoare.”

Antrenorul consideră că cele 15 amicale sunt extrem de importante în formarea echipei.

Costică Buceschi: ”Exact asta ne-am și dorit, să avem multe jocuri de pregătire, la fiecare sfârșit de săptămână să fie cel puțin un joc, dacă nu mai multe. Trebuie să le văd ce joacă, să le văd cum reacționează la ceea ce facem la antrenamente, să le facem să se simtă una pe cealaltă, să joace colectiv, pentru că rezultatul pe care l-am obținut sezonul precedent a fost datorat coeziunii lotului. Din cele șapte care intrau sistematic în teren, doar două au fost nou venite, Andreea Popa și Măzăreanu, care ne-au ajutat efectiv. În rest, celelalte jucătoare au evouat la noi și sezonul precedent și saltul de la locul 10 la locul 3 a fost mare și s-a datorat omogenității. N-aș dori ca lumea să creadă acum, că dacă am adus jucătoare foarte bune vom fi pe primul loc. E un traseu destul de lung, o muncă grea. S-ar putea să ajungem acolo în partea a doua a campionatului, în 2021. Lucrurile sunt greu de gândit acum, după această pauză foarte lungă. Nu știu la ce nivel sunt jucătoarele.”

Faptul că Minaur joacă în cupele europene abia în luna ianuarie a anului viitor este un avantaj.

Costică Buceschi: ”E un avantaj pentru că avem timpul necesar să pregătim echipa. Putea fi un avantaj însă și dacă am fi luat-o pas cu pas, cu echipe mai slabe, să ne acomodăm cu deplasările, cu meciurile internaționale. E un avantaj în grupe, nu se joacă tur-retur și dacă prinzi o săptămână mai proastă poți fii eliminat, aici se mai poate regla. Principalul obiectiv al meu și a celor care sunt acum la club și muncesc pentru echipele de handbal este să aducem jucătorii la un nivel cât mai bun de exprimare. Timpul e scurt și sunt foarte multe lucruri de pus la punct.”

Foto: arhivă/ZiarMM.ro

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *