Fifor: Avem in Marea Neagra o prezenta aproape permanenta a navelor aliate

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul Apararii Nationale, Mihai Fifor, a declarat marti ca exista „o prezenta aproape permanenta” a navelor aliate in Marea Neagra, iar Romania, care este un important furnizor de securitate, vrea sa arate ca aceasta este o mare deschisa, informeaza AGERPRES.

„Avioanele britanice sunt in sprijinul Fortelor aeriene romane pentru politie aeriana si facem lucrul acesta in parteneriat de mai multa vreme. Am avut nu doar Fortele aeriene britanice in sprijinul nostru, s-au rotit la baza din Mihail Kogalniceanu si alte tari aliate. Asa cum si in Marea Neagra avem o prezenta aproape permanenta a navelor aliate, in ultima instanta dorim sa aratam ca Marea Neagra este o mare deschisa, o mare in care exista furnizori de securitate, Romania fiind unul dintre acestia”, a spus Fifor, intrebat daca a fost interceptat vreun avion rus in zona, de la sosirea avioanelor britanice.

El a reiterat faptul ca „Romania este cel mai important furnizor de stabilitate si de securitate din aceasta regiune”, atat la Marea Neagra, cat si in Balcanii de Vest, iar politica tarii noastre intareste aceasta postura.

„Ne pregatim de summit, un summit in care avem toate motivele sa credem ca situatia complexa de la Marea Neagra se va discuta intr-un format separat, noi lucram de cateva luni bune pentru acest obiectiv, asa cum am lucrat foarte mult pentru ca Romania sa poata sa devina gazda pentru un comandament de trei stele si credem de asemenea ca putem atinge si acest obiectiv. In ultima instanta, rolul nostru este acela de a ne dovedi un aliat credibil, un aliat puternic si, alaturi de Polonia, pilon de stabilitate pe flancul estic al Aliantei Nord-Atlantice”, a mai spus Fifor, prezent la ceremonia de de inaltare a Drapelului National al Romaniei in Piata Tricolorului.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2