Fifor: Efectivele Politiei Romane sunt deficitare in acest moment; la fiecare inspectorat vom avea o analiza

Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1
Reclame home 1

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat miercuri ca efectivele Politiei Romane sunt deficitare in prezent, precizand ca la fiecare inspectorat se va face o analiza, informeaza AGERPRES.

„Nu este un secret pentru nimeni ca efectivele Politiei Romane sunt deficitare la acest moment. Atat cat am putut dimineata am solicitat date cu incadrarea in politie, in cursul zilei de astazi o sa am intalnire si cu sindicatul politistilor, doresc sa asez la masa toate partile astfel incat toate deciziile pe care le luam sa fie foarte bine fundamentate. (…) Pe de o parte, stim ca trebuie facute urgent, lucruri care trebuiau sa fie facute ieri, nu astazi. Am toata consideratia pentru oamenii care isi fac datoria in acest minister. (…)

Pregatim acest pachet urgent de masuri, am doua videoconferinte si o videoconferinta cu prefectii, pentru ca si prefectii trebuie sa se implice. Poate daca la Olt coordonatorul serviciilor deconcentrate, care este prefectul, isi facea mai bine datoria poate si asta era o veriga care sa nu lase sa se intample ceea ce s-a intamplat la Caracal, dar masurile vor fi comunicate punctual”, a spus Fifor, la minister.

Potrivit acestuia, la fiecare inspectorat de politie se va face o analiza extrem de amanuntita in ceea ce priveste modul cum functioneaza si daca sunt vulnerabilitati.

„La fiecare inspectorat vom avea o analiza extrem de amanuntita fata de modul cum functioneaza aceste inspectorate si daca sunt vulnerabilitati sa le putem rezolva de indata. Concluzia este aceeasi: nu ramane in sistem nimeni care nu intelege sa-si faca datoria ca la carte pentru ca aici nu exista cale de mijloc, exista o singura solutie – aplicarea legii. Va reamintesc ca exista un grup de lucru coordonat de Raed Arafat care va veni cu masuri de modificare a legislatiei, inclusiv cu masuri ce tin de mai buna dispecerizare a 112.

Toate aceste lucruri o sa fie prezentate intr-un raport, intr-o conferinta de presa. Exista si posibilitatea de infiintare de structuri noi, exista posibilitatea darii de atributii suplimentare structurilor pe care le avem in momentul de fata. Orice modificare sistemica pe care o vom face, o vom comunica”, a adaugat Fifor.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Reclame home 2
Reclame home 2
Reclame home 2