Fifor vrea unificarea dispecerizarii prin trecerea Sistemului 112 de la STS la MAI

Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general
Reclame home general

Ministrul interimar al Afacerilor Interne, Mihai Fifor, a declarat miercuri ca printre masurile aflate in pregatire se numara unificarea dispecerizarii si anume trecerea Sistemului National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 de la STS la MAI pentru a nu se mai pierde timp cu transferul apelului catre Politie, Ambulanta sau Pompieri, informeaza AGERPRES.

“Sunt inca foarte multe alte masuri pe care, impreuna cu Raed Arafat, cel care coordoneaza Grupul de lucru din Ministerul de Interne, le vom lua in perioada imediat urmatoare. Poate cel mai relevant si de impact imediat este unificarea dispecerizarii, pentru ca am vazut cu totii ce timpi se pierd atunci cand operatorul 112 (…) incearca sa obtina informatie si ulterior da legatura catre dispecerul de la Politie, de la Ambulanta, sau de la Pompieri. Se pierd timpi importanti si nu dorim sa mai avem astfel de…”, a afirmat Fifor, intr-o interventie telefonica la Antena 3.

Intrebat daca unificarea dispecerizarii presupune ca 112 sa functioneze in cadrul Ministerului Afacerilor Interne, iar STS sa acorde sprijin tehnic cu aparatura, Fifor a raspuns: “E corect. Asta dorim sa facem si, repet, suntem in faza in care pregatim procedura si daca este nevoie modificari legislative astfel incat sa trecem de indata la acest lucru”.

Print Friendly, PDF & Email
Reclame home 3
Reclame home 3

Related posts

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *